Un jutjat de Gandia obri diligències per la denúncia de diversos afectats de l’incendi de Llutxent

El magistrat emplaça als denunciants a ratificar les seues acusacions abans d'examinar la seua competència en la causa i determinar si els fets revisten indicis de delicte

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Gandia ha obert diligències prèvies després de rebre una denúncia de diversos afectats per l’incendi que va assolar el mes d’agost passat tan part del terme municipal d’aquesta ciutat com els de Llutxent i altres localitats pròximes.

La denúncia, que va ser presentada el novembre passat, refereix possibles delictes d’incendi i danys, però el jutjat no ha fet seua aquesta qualificació jurídica. La causa, per tant, no es dirigeix de moment contra cap persona física ni institució.

El jutjat s’ha limitat a incoar diligències prèvies per a registrar la denúncia i ha emplaçat als denunciants a ratificar-la en seu judicial.

Una vegada completat aquest tràmit, el magistrat haurà de demanar un informe al Ministeri Fiscal sobre la seua competència territorial respecte a la causa, ja que el foc es va iniciar en un altre partit judicial. Després de resoldre sobre aquesta qüestió, i si es declara competent de la investigació, el jutge determinarà finalment si els fets revisten indicis de responsabilitat penal.

ValenciàEspañol