Localitzats amb vida els tres espeleòlegs de la Comunitat atrapats en una gruta a Terol

Durant tot el dia els especialistes han estat treballant en la cova fins a aconseguir arribar al primer sifó.

Especialistes de la Guàrdia Civil han localitzat amb vida als tres espeleòlegs desapareguts en la gruta de la Obriga, en la serra d’Albarrasí (Terol), encara que romanen encara en el seu interior amb símptomes d’hipotèrmia a l’espera del seu rescat.

Després d’una intensa cerca en la qual han participat “espeleobussejadors” de la Unitat d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil i membres dels equips de muntanya, els especialistes han aconseguit donar amb els espeleòlegs, procedents de València i Castelló, i confirmen que es troben amb vida.

Durant tot el dia els especialistes han estat treballant en la cova fins a aconseguir arribar al primer sifó, després que bombers de la Diputació de Terol col·laboraren amb una bomba a retirar l’aigua d’esta primera part de la gruta.

Finalment, han aconseguit arribar fins a on es trobaven els espeleòlegs i han informat les seues famílies del seu estat físic, amb símptomes de cansament i d’hipotèrmia. Els espeleòlegs es van endinsar en la cova al voltant de les 10,30 hores amb la intenció de fer un recorregut d’unes sis hores.

Com que no tornaven al seu domicili al llarg de les dotze hores següents, els familiars van alertar de la seua desaparició a la Guàrdia Civil, que roman des de primeres hores d’avui en les labors de rescat. Les fonts citades no han precisat quan podrien eixir de la cova els tres espeleòlegs per a rebre atenció mèdica abans de tornar als seus respectius domicilis.

Publicitat