L’ocupació hotelera a la província de Castelló a l’agost aconseguirà el 92% en la zona litoral

L'informe d'ocupació d'allotjaments turístics del Patronat Provincial destaca un constant increment de visitants al durant el primer tram de l'any

La província de Castelló trau el cap a una bona campanya turística després de la positiva tendència dels primers mesos de l’any i les excel·lents perspectives d’ocupació per als mesos de juliol i agost, segons queda recollit en l’Informe d’Ocupació d’Allotjaments Turístics i d’Ocupació Turística del Patronat Provincial de Turisme.

En la costa, segons les enquestes realitzades des de l’organisme provincial per a determinar les previsions de visitants, l’ocupació per als mesos d’estiu es presenta lleugerament superior a la de l’exercici anterior, amb una ocupació entorn del 87 per cent al juliol i d’un 92 per cent a l’agost. Es tracta, com assenyala la diputada provincial de Turisme, Virgina Martí, d’unes perspectives que reflecteixen “el potencial” de l’oferta turística dels municipis castellonencs.

Però si el litoral preveu una bona resposta del turista, sobretot nacional, l’interior de Castelló seguirà el deixant, ja que l’ocupació arribarà al 85 per cent per als mesos de juliol i agost, amb pics fins i tot del 90 per cent en algunes destinacions.

Pel que respecta a la capital de la Plana, a Castelló, es presenta una ocupació també una mica superior a la de l’exercici anterior, preveient-se en aquest sentit uns mesos de juliol i agost que podrien arribar al 70 per cent.

Totes aquestes dades, segons el parer de Virginia Martí, reflecteixen que Castelló “continua sent una destinació que trien cada vegada més els turistes per a passar les seues vacances d’estiu”, subratllant especialment la “fantàstica combinació del sol i platja de la nostra costa amb els allotjaments rurals de l’interior i la gran proposta cultural i gastronòmica dels nostres pobles”.

L’Informe d’Ocupació també recull la tendència del que va d’any, sent les dades de maig els últims que estan ja plenament recollits. En el citat mes el total de viatgers que han pernoctat en allotjaments reglats de la província de Castelló ha sigut de 150.624, la qual cosa ve a reflectir que el total de variació interanual per al mes de maig ha sigut del 8,34%. La variació dels residents a Espanya durant el mes de maig han augmentat un 8,94%, igual que els estrangers, que ho han fet en un 6,37%. El 76,92% del total dels viatgers són de procedència nacional mentre que el 23,08% ho són de l’estranger.

Del total de viatgers, el 71,36% s’han allotjat en hotels, l’11,87% en apartaments, el 14,47% en càmpings i el 2,29% en allotjaments de turisme rural. El 84,52% del total de viatgers han triat allotjaments de costa per a allotjar-se i el 15,48% ho ha fet en establiments de l’interior.

Procedència viatgers

Durant el mes de maig de 2019 el 35,83% del total dels viatgers nacionals que han arribat a la província de Castelló procedeix de la Comunitat Valenciana, que són seguits pels de la Comunitat de Madrid amb un 20,78%, Catalunya amb un 16,87%, Castella-la Manxa amb el 6,22% i Aragó amb un 4,86%.

Els principals viatgers estrangers a la província de Castelló durant el mes de maig han sigut els procedents de França amb un 28,17%, Països Baixos 12,00%, Alemanya 12,00%, Regne Unit 10,95% i Itàlia 5,26%.

Viatgers i pernoctacions de gener a maig de 2019

En l’acumulat fins a maig de 2019 ens han visitat un total de 566.359 viatgers, que han realitzat 2.119.998 pernoctacions en el total d’allotjaments de la província. Respecte al mateix període de 2018 ha augmentat el nombre de viatgers un 2,96%, i les pernoctacions un 4,39%. Els viatgers nacionals presenten una variació interanual acumulada del 2,35% i del 4,45% en les seues pernoctacions. Per part seua, els viatgers estrangers han augmentat un 5,02% i les seues pernoctacions un 4,32%.

Ocupació turística acumulada gener – maig 2019

El valor mitjà del nombre d’afiliats a la Seguretat Social, en alta laboral en les branques d’hostaleria (allotjament i restauració), de gener a maig de 2019 ha obtingut una tendència positiva, amb increments interanuals durant tot el període. En l’acumulat, la variació interanual mitjana és del 4,36%. Els empleats en aquest sector, en l’acumulat gener-maig 2019, suposen el 9,08% del total de la població emprada a la província de Castelló durant aquest període.

ValenciàEspañol