20:10 - domingo, 1 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Durant el primer semestre de l’any l’ocupació turística en la CV augmenta un 5.9%

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), Francesc Colomer, ha avançat que l’ocupació en les activitats turístiques puja un 5,9% a la Comunitat Valenciana durant el primer semestre de l’any, segons dades del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social sobre el nombre d’afiliats a la Seguretat Social en les branques d’hostaleria i turisme.

Per províncies, València experimenta durant el primer semestre de l’any un creixement interanual del 6,6%, Alacant un 5,3% i Castelló un 5,1%. Per sectors, l’ocupació en l’allotjament de la Comunitat Valenciana puja un 5,2%, els afiliats a serveis de restauració augmenta un 5,9% i l’ocupació relacionada amb les agències de viatges s’incrementa en un 6,6%.

En aquest context, Francesc Colomer ha posat l’accent principalment que des de la Generalitat “busquem qualitat i dignificar l’ocupació, a més d’incrementar-ho. No només és important créixer en nombre de contractes sinó que resulta essencial que estos contractes siguen de qualitat i que romanguen estables en el temps”, ha afegit.

En aquesta línia, ha recordat que el seu departament, juntament amb la direcció general de Treball, ha engegat aquest mes de juliol una taula de coordinació amb sindicats i associacions turístiques per millorar la situació de l’ocupació en el sector.

Colomer ha assenyalat que la Generalitat seguirà amb les actuacions acordades en aquesta Taula “per examinar el que ha de millorar-se perquè la riquesa que es genera entorn del sector turístic siga repartida i evitem situacions d’injustícia que no s’adeqüen a l’esperit d’una societat moderna i avançada com és la Comunitat Valenciana”.

Resultat mes de juny

Pel que fa als resultats del mes de juny, cal destacar el notable augment, del 7,2%, en el nombre d’afiliats en les citades branques a la Comunitat Valenciana. La província que major pujada va registrar durant el passat mes va ser Castelló, amb un augment interanual superior al 9%. A la província de València el nombre d’afiliats va augmentar un 7% i a Alacant un 6,9% pel que fa al mateix mes de l’any anterior.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado