10.9 C
Valencia

L’OMIC d’Alcoi recupera 65.000 euros per als ciutadans

De les reclamacions tramitades durant 2019.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

En 2019, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), situada en Alcoi a l’entrada de la plaça de Dins des del carrer Mossén Torregrossa, ha atés un total de 1085 consultes de les alcoianes i alcoians. D’elles, hi ha hagut: 1 denúncia, 6 queixes i 1078 reclamacions.

Les reclamacions són aquelles consultes amb pretensió econòmica i possibilitat de recuperar diners. L’import total aconseguit per a estes reclamacions dels ciutadans presentades en 2019, i algunes d’elles encara resoltes en 2020, ha sigut de 64.930,76 euros.

- Publicitat -

Del total de les 1078 reclamacions presentades, un 55% s’han resolt favorablement per mediació, un 23% desfavorablement i només un 3,6% han sigut arxivades. D’altra banda, dels pràcticament 65.000 euros recuperats per part de l’OMIC, l’import més gran correspon a telefonia, superant la meitat del total, que és també la temàtica que més consultes rep. En telefonia s’han recuperat 42.869,85 euros.

El segon sector per import, amb molta distància, és altres serveis amb 3.353,17 euros, seguit a poca distància de Banca i Financeres amb 2.905,52 euros. En el sector del gas i en el dels transports es recuperen al voltant de 2000 euros en cadascun d’ells.

- Publicitat -

La regidora d’Informació i Defensa del Ciutadà, Teresa Sanjuán, explica que “cada dia, les persones realitzem molts actes de consum i encara que la gran majoria són satisfactoris, sempre hi ha algunes compres o utilització de serveis que presenten problemes. Reclamar és un dret que tenim tots els ciutadans i l’Ajuntament d’Alcoi té una oficina municipal especialitzada en consum per a ajudar a totes les alcoianes i alcoians en els seus dubtes, reclamacions i denúncies. Durant 2019 han sigut 1085 consultes i 65.000 euros els que s’han recuperat pel que convidem a qualsevol usuari a consultar sobre les seues activitats de consum en este servei municipal totalment gratuït”.

Les consultes a l’OMIC no deixen de créixer i el total de 1085 consultes que ha rebut al llarg del 2019 suposa un augment del 28% respecte al 2018 on van ser 870. D’elles, la telefonia torna a ser el sector que més consultes provoca amb 278 en total, li segueix altres serveis públics amb 193 consultes,124 van ser per a altres serveis i ja, per sota del 100, l’habitatge és el que més consultes rep, amb 68. Cal destacar que en el cas de l’electricitat, per exemple, en 2018 se situava com el tercer sector per consulta i en 2019 passa a la novena posició.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,020FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló activa el Cecopal després de la declaración de l’estat d’alarma per a reforçar la resposta devant la covid-19

L'Ajuntament constituirà aquest dimarts aquest òrgan de coordinació política i tècnica per a abordar les noves mesures

La Diputació de Castelló aposta per un model de turisme sostenible i respectuós amb la cultura i les tradicions

La institució participa en un estudi per al foment de la cultura rural sostenible del bé comú, presentat hui a Alfondeguilla en l'acte organitzat per l'Associació Valenciana per al Foment de l'Ecomomia del Bé Comú

Vila-real encara la segona ona de la pandèmia amb prop de 800 denúncies des de març

L'Ajuntament de Vila-real encara el nou estat d'alarma i les restriccions de la segona ona de la pandèmia amb l'experiència del paper “clau” que tant Policia Local com Protecció Civil han exercit des del 14 de març en la lluita contra la covid-19.

La Sanitat valenciana passa la barrera de les 1000 persones ingressades a hospitals per coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat 356 confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens.

Alcalà-Alcossebre contractarà tres persones desocupades per a treballs de prevenció de la COVID-19

Dins del programa ECOVID que promou la contractació de persones de més de 30 anys, en situació de desocupació a conseqüència de la COVID-19, que desenvolupa la Generalitat Valenciana en col·laboració amb els Ajuntaments
- Advertisement -

: Valencià