10:02 - miércoles, 28 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Orquestra i Cor Ad Libitum interpretarà el Rèquiem de Mozart el pròxim diumenge a l’Església del Bon Succés de Sagunt

El pròxim diumenge 9 d’abril a les 20 hores, l’Orquestra i Cor Ad Libitum interpretarà, sota la batuta de Francesc Gamón Olmo, el Rèquiem de Mozart a l’Església del Bon Succés (C/ Sant Francesc, 38). L’actuació s’emmarca dins del cicle de música sacra Sagunt In Excelsis organitzada per la regidoria de Cultura juntament amb la Confraria de la Puríssima Sang de Sagunt.

Ad Libitum és el cor de cambra de l’Escola Coral de Quart de Poblet., integrat per joves amb una sòlida formació musical i vocal. Als últims anys, s’ha posicionat com una de les agrupacions corals valencianes amb major projecció, com avalen els nombrosos guardons obtinguts a les competicions nacionals més importants. Ha interpretat un ampli repertori i col·labora freqüentment amb el Palau de les Arts Reina Sofia de València, on ha estat sota la batuta d’alguns dels més grans directors de l’actualitat, com Lorin Maazel o Ricardo Chailly.

Per la seua banda, el director saguntí Francesc Gamón Olmo (1986) és titulat superior en direcció d’orquestra, direcció de cor i piano pel Conservatori Superior de València, on va ser deixeble dels mestres Miguel Ángel Herranz, Manuel Galduf i Pilar Vañó; actualment aprofundeix en l’estudi de la música antiga a l’ESMuC de Barcelona. Amplia la seua formació en reconeguts centres, com l’Acadèmia Chigiana de Siena (Itàlia) i el Berklee College of Music. Ha col·laborat amb multitud d’agrupacions, oferint concerts per gran part de la geografia espanyola i també al Regne Unit, Alemanya, França, Itàlia i Andorra. El seu repertori, en constant creixement, inclou ja pàgines cèlebres de la literatura simfònic-coral, com són els Rèquiem de Mozart i Fauré, l’oratori El Mesías, la Missa de la Coronació, el Glòria de Vivaldi i fragments d’òperes i sarsueles, a més d’altres obres de totes les èpoques.

Últimas noticias

Contenido relacionado