L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València ofereix el tradicional concert de Nadal al Palau de la Música

L’espectacle d’aquest diumenge, dia 17, inclou danses populars centreeuropees, la Suite Nadalenca d’Albert Guinovart i l’estrena absoluta de l’obra El ninot de neu, de la valenciana Amparo Edo.

Les agrupacions musicals de la Universitat de València han preparat una programació musical molt intensa amb motiu de les festes de Nadal en diverses ciutats i espais universitaris. Un total de 10 concerts, amb l’actuació destacada de l’Orquestra Filharmònica i el cor de dones A cau d’orella, a més d’altres agrupacions corals, al Palau de la Música de València, el pròxim diumenge, 17 de desembre, a les 19:30 hores.

En el concert hi actuaran l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, el cor de dones ‘A cau d’orella’ i quatre corals infantils: l’Escola Coral la Nau de la Universitat de València, l’Escola Coral de l’Eliana, l’Escuela Coral UM d’Almansa i la Schola Cantorum d’Aldaia; tots sota la direcció d’Hilari Garcia Gázquez.

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat ha dissenyat per a l’actuació al Palau de la Música un concert propi d’aquestes dates. Segons explica el seu director, Hilari Garcia, “hem projectat un programa amb una primera part de caràcter festiu, de celebració, nadalenca i divertida, amb danses centreeuropees i obres que el públic identificarà de seguida, de manera que la seua implicació serà immediata”. L’Orquestra recordarà la famosa dansa rusa del Trencanous, les Danses hongareses de Brahms, les Danses eslaves de Dvorák i les Danses polovtsianes del Príncep Ígor compostes per Borodín. En definitiva, una música popular destinada a majors i infants.

Després del descans, l’Orquestra tornarà “a la Mediterrània”. Integrada per dues obres, la segona part arrancarà amb la Suite Nadalenca d’Albert Guinovart. “Les nadalenques sempre estan presents en aquest concert”, reconeix el director. I clourà l’espectacle l’estrena absoluta de l’obra El ninot de neu, composta per Amparo Edo, actual subdirectora del Departament de Composició del Berklee College of Music de Boston i exmembre de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat. “Estem molt il·lusionats amb aquesta estrena, encara que no és una obra de temàtica nadalenca, sí que és hivernal i encaixa perfectament en el programa”, afirma Hilari Garcia, qui avança que hi haurà “algunes sorpreses” durant l’espectacle.

El programa, al detall: http://links.uv.es/77qYRfF

L’escena del Palau comptarà amb vora 200 intèrprets en aquest concert que reunirà diverses formacions i que enguany celebra ja la cinquena edició. Les entrades per a aquest concert poden adquirir-se a través de www.servientradas.com i a les taquilles del Palau de la Música de València.

A més d’aquest concert, les distintes formacions musicals universitàries ofereixen diversos concerts en altres ciutats i espais universitaris pel Nadal. Programació completa: http://links.uv.es/iC2mC67

CatalanSpanish