L’Orquestra Simfònica Ciutat d’Elx oferirà sis concerts en el seu trenta aniversari

El 19 d'octubre d'aquest any donarà inici la temporada amb el violinista romanés LiviuPrunaru per finalitzar l'11 de maig de 2019 amb el guitarrista alacantí Ignacio Rodes

El director romanés de l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Elx (OSCE), Mihnea Ignat, va donar a conéixer la programació de la nova temporada coincidint amb la celebració del seu trenté aniversari. Acompanyat del president de l’orquestra, Miguel García Sala, de l’alcalde, Carlos González i la regidora de Cultura, Patricia Macià, van presentar l’efemèride amb sis concerts en el Gran Teatre que protagonitzassen grans músics de l’àmbit nacional i internacional. Ignat va explicar que l’OSCE és la segona orquestra més veterana per darrere de València. García Sala va destacar la labor del músic nascut en Craiova, Mihnea Ignat, que porta tres anys com a director i també va ressaltar la figura del programador Julián Sáez, “que amb un pressupost petit obté resultats espectaculars”.

orquestra Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

Ignat estarà al capdavant de l’orquestra on dirigirà els sis concerts programats i el primer serà el divendres 19 d’octubre, amb l’actuació del violinista romanés, Liviu Prunaru, que és concertino de l’Orquestra Real del Concertgebouw de Ámsterdam. Els assistents podran escoltar el concert de violí de Chaikovski i la simfonia número 9 “Del Nou Món” d’Antonin Dvorak interpretades per aquest músic. El dia 1 de gener de 2019 tindrà lloc el segon concert dels sis que serà en any nou, amb una gala d’òpera protagonitzada per la soprano russa, Alina Furman, que en l’actualitat viu a Barcelona. El 9 de febrer de 2019 l’expert en música barroca, el violinista italià Fabio Biondi, interpretarà un repertori de compositors més representatius d’aquest període com George Philipp Telemann i Antonio Vivaldi. El dissabte 2 de març comptaran amb el director espanyol Álvaro Álbich que farà sonar clàssics contemporanis en el teatre i el 12 d’abril coincidint amb Setmana Santa amenitzaren al públic quatre promeses de la música de l’Escola Superior de Música Regna Sofia de Madrid representant el Requiem de Mozart. Finalment, l’11 de maig el guitarrista alacantí, Ignacio Rodes, delectarà a l’auditori amb el Concert d’Aranjuez de Joaquín Rodrigo. Patricia Macià va destacar la qualitat dels concerts amb tan pocs diners i per als propers pressupostos es va comprometre a incrementar la quantia econòmica, per donar més qualitat de la qual ja s’ofereix. Carlos González va recalcar el nivell de l’orquestra i va destacar el paper que aquesta realitza en la vida cultural il·licitana.

: Valencià

Publicidad