L’UJI commemora el 50 aniversari del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+

La Universitat Jaume I ha commemorat el 28 de juny el 50 aniversari del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ posant una gran bandera amb l’arc de Sant Martí en la gespa que està davant de l’edifici de Rectorat. Per a donar més visibilitat a aquesta efemèride i manifestar el suport de la institució a la diversitat, la llibertat i la defensa dels drets individuals, al llarg de la setmana també s’havia col·locat la bandera multicolor al masteler de Rectorat.

L’UJI, com a institució impulsora dels valors de respecte, igualtat i inclusió de totes les persones, també ha realitzat durant el curs diferents accions en aquesta línia. S’ha creat el Punt Violeta Rainbow i el grup UJI Pride, format per persones LGTBI+ de la comunitat universitària, per a realitzar activitats, reunions i col·laboracions amb altres col·lectius.

S’han instal·lat banys inclusius en tots els centres de la Universitat, s’ha establert un protocol per a afavorir el canvi de nom en aquelles persones que ho desitgen i s’ha dut a terme la campanya «Jo sóc una persona aliada», que tenia l’objectiu de mostrar que les persones poden defensar els drets LGTBI+ sense necessitat de pertànyer a aquest col·lectiu. A més d’accions puntuals, s’han oferit cursos de formació i s’ha realitzat la I Jornada de Cinema LGTBI.

ValenciàEspañol