28.2 C
Valencia

L’UJI impulsa un consorci d’universitats europees

La rectora Eva Alcón presenta a Brussel·les el CURE Alliance, integrat per campus d'Espanya, Alemanya, França, Itàlia, Polònia i Portugal.

- Publicitat -AVL

Sis universitats d’Espanya, Alemanya, França, Itàlia, Polònia i Portugal han segellat hui a Brussel·les la constitució de CURE Alliance, un consorci universitari que promou la cohesió territorial intel·ligent, sostenible i inclusiva en les seues regions d’influència a través de la formació, la investigació i la innovació.

La Universitat Jaume I de Castelló coordina este consorci, que està integrat per altres cinc centres de formació superior: la Universitat Politècnica de Marche (Itàlia); la Universitat de Llemotges (França); la Universitat de Trás-os-Montes i Alto Douro (Portugal); la Universitat Tecnològica de Gdansk (Polònia) i la Universitat de Ciències Aplicades de Heilbronn (Alemanya).

La signatura pública celebrada en la capital europea ha comptat amb la participació de la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón; el rector de la Universitat de Trás-os-Montes i Alto Douro, António Fontainhas; el rector de la Universitat de Llemotges, Alain Celerier; el rector de la Universitat Tecnològica de Gdansk, Krzysztof Wilde. Este acord servirà per a intensificar la cooperació entre els socis per a generar un nou model d’universitat transnacional.

La rectora de l’UJI ha subratllat que les sis universitats «s’alien en este consorci impulsat des de Castelló per a reforçar el seu compromís amb el territori i la seua contribució al desenvolupament regional a través del coneixement i la innovació». Les universitats sòcies afrontaran cinc grans reptes comuns a estes regions: la transformació digital; el creixement sostenible; el multilingüisme i la integració cultural; l’equilibri entre la globalització i la identitat local i la inclusió social.

Alcón ha assegurat que CURE Alliance «suposarà un avantatge competitiu per a les universitats sòcies gràcies a la col·laboració institucional, la interacció amb el teixit empresarial i la connexió amb la societat civil». La col·laboració es traduirà en el desenvolupament d’un projecte conjunt que facilite la mobilitat entre les sis regions, una major oferta d’activitats complementàries en els camps de la generació i transferència de coneixements, el suport a la iniciativa empresarial, el foment de la innovació així com la integració professional.

CURE Alliance naix amb l’objectiu de convertir les universitats sòcies en agents clau d’un desenvolupament local amb projecció europea que done resposta al desafiament de la globalització. Les sis universitats integrants de CURE Alliance es caracteritzen per ser institucions molt compromeses amb el seu territori, amb un fort impacte en l’economia local i amb problemàtiques comunes pròpies de les regions perifèriques europees.

Este consorci europeu permetrà maximitzar la contribució de les universitats a la transformació socioeconòmica del seu entorn gràcies a les possibilitats que ofereix la cooperació internacional en el marc de la CURE Alliance en àmbits com la formació, investigació, transferència de coneixement, emprenedoria i ocupabilitat de les graduades i graduats.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,754FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Trovam, la Fira Valenciana de la Música, sobreviu a l’any COVID

La huitena edició d'esta fira que se celebrarà a Castelló del 11 al 14 de novembre, abordarà les conseqüències de la COVID-19 en la indústria musical i gran part dels debats i les activitats professionals tindran com a objectiu establir camins i línies de recuperació i desenvolupament del ram.

Castelló tindrà un Pla Director per a proveir d’aigua potable a tota la província amb un “canvi de model de gestió”

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assenyalat en el seu compromís amb la Diputació Provincial per desenvolupar este projecte que s''han acabat "els temps de les obres no planificades o pegats per qüestions partidistes en l'aigua".

Sanitat invertirà 36 milions d’euros en l’ampliació de l’Hospital Marina Baixa

Es tracta d'una superfície construïda de 32.714 m² destinats a serveis assistencials flexibles, eficients i humanitzats.

Els sindicats demanen un protocol perquè en qualsevol aula amb un contagi de coronavirus facen tests a tots els alumnes

CSIF explica que existeix una elevada inquietud entre professionals docents, alumnat i famílies per la falta d'un criteri unificat referent a això.

Alfafar inicia la campanya de recollida d’arròs

La campanya es realitzarà en les 840 hectàrees que conformen la Marjal d'Alfafar.
- Advertisement -

: Valencià