Comença l’últim debat de l’estat de la Comunitat de la legislatura

Les Corts Valencianes han iniciat a les 10.06 hores d'aquest dimarts el debat de l'estat de la Comunitat Valenciana, el tercer del president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'últim d'aquesta legislatura, que va arrancar a mitjan de 2015.

legislatura

Les Corts Valencianes han iniciat a les 10.06 hores d’aquest dimarts el debat de l’estat de la Comunitat Valenciana, el tercer del president de la Generalitat, Ximo Puig, i l’últim d’aquesta legislatura, que va arrancar a mitjan de 2015.

El debat ha començat amb la intervenció de Puig, les primeres paraules de la qual han sigut per a recordar a Eva, l’última víctima de la violència masclista en la Comunitat Valenciana, i per a “demanar perdó com a societat” a ella, els seus familiars i amics, i a totes les víctimes, la qual cosa ha recaptat un ampli aplaudiment de l’hemicicle.

Una vegada concloga el discurs del president, qui no té límit de temps, es farà un recés de mitja hora i a continuació intervindrà la portaveu del PP, Isabel Bonig, qui disposarà de trenta minuts per a exposar la seua visió de la situació de la Comunitat Valenciana.

Després de les rèpliques entre Puig i Bonig, serà el torn de la resta de grups parlamentaris (Podem, Ciudadanos, Compromís i el PSPV-PSOE, en aquest ordre), i a última hora de la vesprada finalitzarà la primera sessió del debat amb la presentació de propostes de resolució, que es debatran i votaran el dijous.

Puig anuncia una llei de Govern obert que el Consell aprovarà pròximament

El Govern valencià aprovarà en les pròximes setmanes l’avantprojecte de llei de Govern obert, una norma que busca completar el marc legal de la confiança dels valencians en el sistema democràtic.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant l’últim debat de l’estat de la Comunitat d’aquesta legislatura, en el qual ha defensat que els valencians han aconseguit superar la “hipoteca reputacional” i ja no es “avergonyeixen” de les seues institucions.

El president ha defensat que la Comunitat Valenciana ja no és a Espanya “el model del balafiament i la corrupció” i que a Europa tornen a confiar en la Comunitat, i ha destacat que la confiança és necessària també per a enfortir el teixit econòmic.

Publicitat