10:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

El MAC de Mislata celebrarà la seua cinquena edició de l’11 al 21 de maig

Quan la majoria de festivals d’arts escèniques d’àmbit municipal abaixaven la persiana per culpa de la crisi, a Mislata naixia una proposta que anava a contracorrent. Mislata Art al Carrer (MAC) va ser el nom amb el qual l’Ajuntament de Mislata va batejar al seu valent festival, que amb una cuidada programació incloïa a moltes de les millors companyies de teatre, circ i dansa del panorama nacional. Cinc anys després, el MAC s’ha convertit ja en la gran aposta cultural de l’Ajuntament i en un dels esdeveniments més esperats per la ciutadania.

La cinquena edició del MAC se celebrarà de l’11 al 21 de maig, concentrada com en anys anteriors en dos caps de setmana, de divendres a diumenge, replets d’actuacions en el carrer, repartits en diferents punts de la ciutat i amb espectacles d’accés lliure i gratuït. Com explica l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, l’objectiu del MAC és “traure la cultura al carrer i acostar les arts escèniques a tota la ciutadania, també als qui no tenen entre els seus hàbits el consum de cultura i als quals no es poden permetre pagar una entrada per a veure a companyies teatrals d’este nivell”.

Encara que el cartell s’anunciarà dins d’un parell de setmanes, l’organització repetirà una vegada més la fórmula que tant d’èxit li ha reportat en les seues edicions anteriors, basada en la conjugació precisa dels criteris de quantitat i qualitat de les seues propostes escèniques. Entre les novetats d’enguany s’inclou una exposició retrospectiva dels cinc anys del festival i dos espectacles nocturns de carrer, aprofitant el previsible bon oratge de finals de maig, que tindran com a escenari l’amfiteatre de Felipe Bellver. Quant al gruix del cartell, el conformaran una quinzena de potents companyies teatrals de set comunitats autònomes diferents, més tota una programació d’activitats complementàries i els ja clàssics “Cafès del MAC”.

Últimas noticias

Contenido relacionado