Macián: “Va adquirir Del Senyor la seua casa en la Marjaleria amb informació privilegiada?

Macián: “El regidor de Podemos va comprar una propietat en la Marjaleria mentre participava en la redacció del Pla General al costat de PSOE i Compromís i ho va ocultar durant més d'un any”.

398

El Grup Municipal Popular demana explicacions públiques al regidor de Castelló en Moviment, Xavi del Senyor, soci del bipartit, per un presumpte delicte de corrupció urbanística que ha sigut posat en coneixement de la Fiscalia.

El portaveu popular adjunt, Juan José Pérez Macián, recorda que “Del Senyor va ocultar en la declaració de Béns i Activitats, que està obligat a signar com qualsevol regidor, la seua activitat econòmica com a músic i després de reiterades insistències del PP perquè l’actualitzara, en fer-ho va aflorar també la compra d’un immoble en la Marjaleria”. “La ciutat ha pogut saber ara, que el novembre de 2016, sent ja regidor, Del Senyor va augmentar el seu patrimoni immobiliari adquirint una propietat en la Marjaleria, subjecta a canvis de qualificació del sòl”.

Macián: “Que la comprara mentre negocia amb un govern que necessita el seu vot per a tirar avant el Pla General i que, per tant, està a la mercé de les condicions que aquest posa, és com menys sospitós i si ha incorregut en algun delicte, ho determinarà un jutge”.

“Crida poderosament l’atenció que qui defensa a ultrança la protecció de la Marjaleria i ha signat en el Pacte de Govern, al costat de PSOE i Compromís, la seua intenció d’anul·lar el Pla Especial de la Marjaleria per a construir un Parc Agrícola (Punt 17.17 del Pacte del Grau), decidisca viure enmig de l’aiguamoll, en una propietat envoltada de zones agrícoles protegides, convertint-la en el seu particular paradís marjaler”.

“Però el que ens resulta, com a menys sospitós, és que adquirisca aquesta casa mentre ha estat participant en la redacció del document inicial del Pla General, al costat del bipartit. Tot sembla indicar que Del Senyor, presumptament va comptar amb informació privilegiada que podria haver utilitzat en el seu propi benefici”.

“El 4 de febrer el bipartit va presentar un esborrany als veïns de la Marjaleria amb noves tipologies de sòl. La propietat del portaveu Xavi del Senyor va perdre la qualificació d’urbanitzable per a quedar-se en un nucli de minimització d’impactes, figura que permet redactar plans especials que afavoreixen l’ús i gaudi de l’habitatge sense haver de derrocar-la, tal com reflecteix el document inicial del Pla General”, expliquen els populars.

“Aquesta propietat va quedar entre dues zones de marjal d’interés ambiental protegit, que és la màxima protecció del sòl per a les zones d’alt valor ecològic. Sospitosament l’habitatge queda enmig d’aquestes dues zones i les divideix, quan el lògic, donat el seu alt valor ecològic, haguera sigut que romangueren unides amb un únic corredor de connexió”, afegeix Macián.

En data 21 de desembre de 2017, quan s’aprova el document inicial de Pla General amb els vots a favor de PSOE, Compromís i Castelló en Moviment-Podemos, “la classificació del sòl protegit al costat de l’habitatge de Del Senyor ha tornat a canviar”. “De sobte les dues zones d’alta protecció mediambiental van desaparéixer, passant a ser zones rurals protegides agrícoles, amb la qual cosa, es facilita la viabilitat de l’informe necessari de minimització d’impactes que requereix l’habitatge adquirit per Xavi del Senyor per a quedar totalment legalitzada en la Marjaleria. Amb aquests canvis el regidor de Castelló en Moviment podria haver blindat la seua casa perquè no es puga construir al voltant”, conclou Macián.