martes, 16 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

El MACVAC destaca com un dels principals difusors culturals en línia de Castelló

El Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni de Vilafamés ha ofert una amplíssima programació cultural durant el confinament, fruit d'un pla de comunicació didàctica dissenyat específicament.

El programa educatiu del MACVAC es desenvolupa en dos àmbits, d’una banda s’ha realitzat un curs de formació museològica específic per al personal del museu que s’ha combinat amb cursos externs en comunicació i xarxes socials; d’altra banda s’ha establert una periodicitat en el desenvolupament de continguts i la seua difusió, basat en la bidireccionalitat, en l’escolta i interacció amb tots els públics. Més enllà de la mera transmissió d’informació derivada de les activitats del Museu, el MACVAC entén que la comunicació implica participació en tots els nivells, de manera que, tant interna com externament, s’ha potenciat a través d’un pla que combina l’ús de diferents canals en línia.

Des del 16 de març, i amb revisions periòdiques, el MACVAC ha estat oferint continguts diaris. Entre moltes de les accions, podem destacar per la seua acceptació, per a un públic adult: les difusions en obert de vídeos com el de l’exposició “En el Museu. En la terra”, que es va inaugurar el 7 de març, o el d’ARC 2020, vídeos d’entrevistes a artistes i “Converses en el MACVAC”, una sèrie de curts que relacionaven obres de la col·lecció del Museu al costat d’unes línies literàries; el concurs “Endevina l’autor” a partir de la fotografia d’una obra d’art; la difusió dels microrelats “El museu singular” que es van escriure per a celebrar els 50 anys del MACVAC, en col·laboració amb l’Associació d’Escriptors de la Província de Castelló (*AEPC); la convocatòria per a compartir fotos del museu en xarxes; la distribució d’investigacions del Centre Internacional de Documentació Artística i de catàlegs a través d’Issuu i de “Diferents. Revista de museus” en col·laboració amb la Diputació de Castelló; o l’edició virtual del Bookcrossing per a celebrar el Dia Internacional del Llibre, organitzada en col·laboració amb la Biblioteca, Documentació i Publicacions de ARTIUM, Centre-Museu Basc d’Art Contemporani.

Per a un públic infantil i juvenil podem citar: l’animació del conte Un passeig pel MACVAC, escrit per Dora Sales i il·lustrat per Juan Pareja, amb la locució de la mateixa autora; dibuixos d’obres del museu per a acolorir; puzles interactius d’imatges del museu; jocs de buscar les diferències amb obres d’art; sopes de lletres; tutorials per a pintar com August Puig; el concurs de dibuix perquè participen els xiquets i xiquetes des de casa, en col·laboració amb MART Fira Internacional d’Art Contemporani de Castelló; “acoloreix amb Ticotica obres de Manuela Ballester, Óscar Borrás, Javier Calvo, Elena Paredes o Rosa Torres; els #reptesdelmacvac en el Stories de Facebook o Instagram; etc.

En total, el MACVAC ha programat més de 40 accions diferents que demostren que l’art i la cultura són fonamentals en moments d’incertesa, i que culminen amb la creació d’un quadern didàctic nou (disponible gratuïtament en la web, igual que els que ja existien) específic perquè les famílies i els col·legis ho treballen des de casa, i una visita virtual al museu (i a l’exposició del MACVAC en CompArte Mindoro) que s’oferirà el 15 d’abril per a commemorar el Dia Mundial de l’Art.

La Diputació de Castelló forma part de la Junta Rectora del Museu amb la representació de la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz.

Últimas noticias

Contenido relacionado