La Comunitat Valenciana promociona a Madrid el turisme de naturalesa en el certamen ‘Expotural’

Turisme Comunitat Valenciana assisteis a Expotural, un certamen dedicat al turisme de naturalesa que se celebra a Madrid de l'1 al 4 de novembre.

Madrid

Expotural, la Fira de la Naturalesa, el Clima i el Turisme Sostenible, organitzada per IFEMA amb el patrocini de l’Ajuntament de Madrid, celebra la seua primera edició de l’1 al 4 de novembre i es mostre com un singular espai dedicat a la muntanya, el turisme de naturalesa i l’entorn rural, el major a Espanya.

Turisme Comunitat Valenciana participa amb un estand, on es mostra tota l’oferta de turisme de naturalesa disponible, i en el qual estan també presents Visit Benidorm, la Federació de Càmpings de la Comunitat Valenciana, Associació d’empreses de Turisme actiu de la Comunitat Valenciana i el Jardí de la Albarda, de la fundació Fundem.

La fira albergarà també l’I Congrés Nacional de Turisme Ornitològic, en el qual participaran com a ponents algunes empreses de la Comunitat Valenciana dedicades a aquesta especialitat de turisme de naturalesa, fet que corrobora la notorietat que està aconseguint el sector de ‘birdwatching’ de la Comunitat.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que “el turisme de naturalesa suposa una oportunitat de desenvolupament rural sostenible, ja que fomenta els espais naturals, molts d’ells en el mitjà rural i en espais amb el risc de despoblament, a més de comptar amb un gran poder desestacionalizador per al turisme convencional”.

Dins de l’anomenat ecoturismo o turisme de naturalesa es troben activitats com l’observació d’estels, el senderisme interpretatiu, l’albirament d’aus i fauna o d’orquídies, en ple procés de demanda.

A més, Colomer ha ressaltat que “el turisme actiu i d’aventura, també es mostrarà en aquesta fira, una oportunitat per a mostrar al públic madrileny les interessants ofertes d’activitats d’oci i aventura que es poden realitzar a la Comunitat Valenciana”.

El secretari autonòmic ha destacat que activitats com l’escalada, el rafting o el caiac a la Comunitat Valenciana compten amb l’avantatge que es poden realitzar durant una època més àmplia de l’any en comparació d’altres destinacions més posicionades en aquesta modalitat, “per açò és important mostrar-los en aquesta fira, per a donar a conèixer aquests productes que tenen un gran recorregut de desenvolupament i creixement entre el públic nacional”, ha explicat Colomer.

Expotural 

La Fira de la Naturalesa, el Clima i el Turisme Sostenible, Expotural té lloc fins al 4 de novembre en el pavelló 6 de IFEMA-Fira de Madrid. Amb una superfície de 10.000 metres quadrats, en aquest certamen participen destinacions de muntanya; turisme rural, de naturalesa i aventura; d’esports de muntanya i parcs nacionals protegits de tot el món.

Aquest certamen inicia aquesta convocatòria amb l’objectiu de convertir-se en punt de trobada anual sobre turisme de naturalesa i turisme sostenible en el nostre país.

Publicitat