sábado, 20 abril 2024

El Valencia CF guanya al Reial Madrid a Mestalla (2-1)

Els gols de Guedes i Garay col·loquen als de Marcelino a només un punt de la zona Champions.

El Valencia CF continua amb la seua magnífica velocitat creuer que li porta a ficar-se de ple en la lluita per la zona Champions després de derrotar al Reial Madrid per 2-1, en una trobada molt completa dels de Mestalla que van fer fins i tot mèrits per a aconseguir un millor resultat. Al final, els golazos de Guedes i Garay van servir per a sumar una nova victòria i col·locar-se, mancant el que succeïsca en el xoc Sevilla-Alabés d’aquest dijous, a només un punt del Getafe que delimita la zona d’elit de la classificació.

El xoc va començar molt tàctic. Tots dos equips sabien la seua estratègia. El Reial Madrid mantindre la possessió de la pilota, això sí de costat a costat i sense cap verticalitat, i el Valencia CF esperant el seu moment per a atacar. Així van passar els minuts fins que una acció ràpida local va acabar als peus de Rodrigo, qui va posar la pilota arrere de taló pensant que hi havia un company en millor posició per a marcar. Pels visitants Kroos, en el minut 22, va tractar de sorprendre Net, però el meta va atallar la pilota amb la seguretat de sempre.

Ningú arriscava. Els punts, cada vegada més, valen el seu pes en or i aqueixa responsabilitat es reflectia sobre la gespa. Cap jugador s’inventava res que no estiguera en el guió creat en els vestuaris. No fallar passades en zona perillosa. Per aquest motiu el futbol es vera per la parcel·la ampla sense que tots dos porteres tingueren protagonisme.

El Valencia CF va encertar a la primera. Va ser letal. Un servei de cantonada botat molt tancat per Parell, buida Keylor, la recull Carlos Soler i veu el desmarcatge de Guedes. El portugués, amb molta classe, veu un buit pel pal i la ‘endolla’ dins davant el deliri de Mestalla que el celebrava amb magnificència. No era per a menys. Era el 1-0 i la confirmació que aquest equip va ‘in crescendo’ jornada a jornada. Igual que el ‘7 blanc-i-negre que està recuperant la seua màgia i la seua genialitat.

A partir d’ací va desaparéixer el rival i el Valencia CF es va vindre a dalt. Gameiro, de cap, Kondogbia, que va llançar alt, i Rodrigo, que va xutar pegat a l’esquadra, van meréixer molt més premi en un apassionant i vertiginós final del primer temps de clar color blanc-i-negre. Els de Zidane es veien desbordats per la velocitat en atac dels jugadors de Marcelino, que van marxar al descans amb una gran sensació als seus caps i en les seues botes que sí que es pot.

Quedava tota una intensa batalla per davant, però aquest Valencia CF va a la lluita de front, cos a cos i sense amagar-se. Així, en el minut 52 una galopada de Rodrigo i Carlos Soler va acabar en córner per la ràpida eixida de Keylorque va buidar a córner. Seguia l’ambició local de apuntillar amb un segon gol a un Reial Madrid al ralentí que mantenia el ritme lent de passada del primer assalt, sense major perill.

A l’hora de joc, Rodrigo va tornar a provar fortuna amb una rematada de rosca que va eixir prop del pal dret de Keylor. Només faltava aqueixa sort i encert en el moment decisiu. Llavors, el Reial Madrid va moure la banqueta a la recerca de canviar el ritme. També Marcelino per a mantindre el del seu equip. L’emoció es respirava a Mestalla per l’ajustat del marcador. I això que en una acció fulgurant amb superioritat al Valencia CF li va faltar la passada definitiva per a tancar el partit. Una autèntica llàstima.

Amb aqueixa incertesa va aparéixer la figura de Garay per a certificar en el minut 83 el merescut i brillant triomf amb el segon gol de la nit de cap. El central va ser capaç de tancar el duel i demostrar el bon moment d’aquest Valencia CF que va a més, que es mostra supercompetitiu i que mira al futur amb els ulls ben oberts. El gol de Benzema en l’últim sospir va ser una mera anècdota. L’afició està boja amb els seus com no podia ser d’una altra forma. Tot pot passar encara i tot bo. Per què no confiar en aquesta plantilla i en el seu cos tècnic? S’ho mereixen.

Fitxa tècnica

Valencia CF: Neto, Wass, Garay, Diakhaby, Gayà, Parell, Kondogbia, Carlos Soler (Ferran, m. 79), Guedes (Cheryshev, m. 72), Rodrigo M. i Gameiro (Santi Mina, m. 84).

Reial Madrid: Keylor Navas, Odriozola, Varane, Sergio Ramos ©, Marcelo, Kroos (Isco, m. 64), Modric, Casemiro, Lucas Vázquez (Mariano, m. 78), Marco Asensio (Bele, m. 64) i Benzema.

Gols: 1-0. M. 35: Guedes. 2-0. M. 83: Garay. 2-1. M. 92: Benzema.

Àrbitre: Jaime Latre, del comité aragonés. Va amonestar a Wass i Parell del València CF, i a Odriozola i Marcelo del Reial Madrid.

Incidències: Partit corresponent a la trentena jornada de LaLiga, disputat aquest dimecres a les 21.30 hores a Mestalla davant 44.274 espectadors.