```
jueves, 25 abril 2024

2-2. Al Madrid se li escapa el triomf en el 89 en una pobra segona part

El Reial Madrid es va quedar a les portes de la victòria en el Ciutat de València davant el Llevant després que un gol del debutant Giampaolo Pazzini, en el minut 89, portara al marcador el 2-2 final després d’un duel igualat que el conjunt blanc va poder decidir en el primer període però en el qual va oferir la seua pitjor versió en el segon.
Després de desaprofitar el Reial Madrid les seues opcions del primer període el Llevant va millorar la seua intensitat en els últims compassos del primer acte i en el segon temps, i a la contra, va posar en destrets al Reial Madrid fins a igualar dues vegades el marcador.
El Reial Madrid va eixir amb tot, ja que per primera vegada en la temporada Zinedine Zidane va disposar sobre el camp el seu onze de gala, si bé en l’inici va ser el Llevant el que es va mostrar més actiu.
Però malgrat no crear perill en els primers compassos del partit, l’equip de Zidane va obrir el marcador al cap d’onze minuts després d’una rematada de cap de Ramos en un centre sobre l’àrea que va sorprendre al meta Oier, potser en tenir a diversos jugadors per davant.
El Llevant no es va descompondre, però va emmalaltir de la intensitat que es requereix davant un rival de la qualitat del Reial Madrid, que, malgrat no imposar-se amb rotunditat, sí que manejava el partit com més li convenia mancant un gol més que assegurar-se el marcador.
Sense grans parenceries en el joc de l’un i l’altre el partit s’acostava a l’intermedi sense que els porters de tots dos equips es veren obligats a actuar, encara que el davanter local Emmanuel Boateng va trencar aqueixa tranquil·litat a tres minuts amb el tant de l’empat.
Després d’una passada en llarg per a Morales, acompanyat d’una fallada de Ramos, va propiciar que el capità llevantinista es plantara solament davant Keylor, que, malgrat fer una gran parada, no va poder evitar el gol de Boateng, que va aprofitar el rebutge per a enviar la pilota a la xarxa.
Abans del gol local, el Madrid hi havia merodeado amb assiduïtat la meta de Oier però sense mostrar-se encertat en els metres finals, però amb l’empat en el marcador i en els últims minuts del primer temps el Llevant va viure els seus millors moments a la recerca d’un segon tant.
El Llevant va iniciar el segon temps amb la intensitat que li va faltar en bona part de la primera meitat. El gol en la recta final del primer temps va donar ales als llevantinistes, que a la mínima ocasió que tenien encaraven la meta i Keylor Navas.
El Reial Madrid es mostrava més espés, la qual cosa va aprofitar el Llevant per a tirar unes contres amb les quals va posar en escac a la defensa madridista en diverses ocasions. La pressió llevantinista en tot el camp va portar al conjunt de Zidane a cometre nombrosos errors.
Amb el pas dels minuts el Reial Madrid es va sacsejar la pressió local, va aconseguir recuperar el control del partit i va tornar a portar perill a la meta local.
El premi per al conjunt blanc va arribar a vuit minuts del final, quan una passada de Carvajal a Benzema es va resoldre amb una assistència del francés a Isco, que amb un fort tret dins de l’àrea va avançar de nou al Madrid.
Quan el partit semblava que es decantaria a favor del Madrid, el debutant Pazzini va igualar el marcador en el 89 després d’una bona passada de Jason a l’italià, que li va guanyar l’esquena a Carvajal i encara que el seu tir ho va tocar Keylor, finalment va batre la fique visitant.
En els últims compassos tots dos equips van tenir l’opció de marcar per a guanyar, però l’empat no es va moure del marcador.

– Fitxa tècnica:
2 – Llevant: OierCokePostigo, Pier, Lluna, Lerma (Roger, m.68), Doukouré, Morales, LukicIvi (Pazzini, m.77) i Boateng (Jason, m.60).
2 – Reial Madrid: KeylorCarvajalVarane, Ramos, MarceloCasemiroKroos (Lucas Vázquez, m.90), Modric, Bele (Isco, m.66), Benzema i Cristiano (Asensio, m.82).
Gols: 0-1, m.11: Sergio Ramos. 1-1, m.42: Boateng. 1-2, m.81: Isco. 2-2, m.89: Pazzini.
Àrbitre: Melero López (Comité andalús). Va mostrar targeta groga als locals DoukuréIviCoke; i als visitants Ramos, Asensio i Varane.
Incidències: partit de la vintena segona jornada de LaLiga Santander disputat en l’estadi Ciutat de València davant 23.542 espectadors.