22.4 C
Valencia

Madrid-València, millor ruta de tren a Espanya en estalvi de temps en comparació a l’avió

Concretament, l'AVE Madrid-València suposa un estalvi de quasi hora i huit minuts respecte a l'avió.

- Publicitat -AVL

Madrid-València es posiciona com la ruta nacional líder en estalvi de temps en comparació de l’avió: 1 hora i 18 minuts és el que el viatger es pot estalviar si de decanta pel tren en lloc de l’avió, segons la plataforma de viatges Omio que posiciona a aquest trajecte en el lloc catorze en el rànquing europeu.

Fins a 3 hores i 8 minuts poden estalviar els viatgers de la ruta Londres-Brussel·les que decidisquen recórrer el Canal de la Manxa a través de l’Eurotúnel, temps extra suficient per a anar a l’Atomium o perdre’s pels carrers del centre i visitar el Manneken Pis o la Grand Placer.

El trajecte amb tren entre la capital britànica i la capital d’Europa és el que més temps estalvia de tota Europa en comparació de la mateixa ruta amb avió, amb una durada d’1 hora i 46 minuts, respecte a les 5 hores i 6 minuts que requereixen volar tenint en compte controls de seguretat i temps de desplaçament des de fins als aeroports i estacions. L’ús del tren suposa un estalvi del 55% en el CO2 que es gastaria si es fera el trajecte amb avió.

Altres rutes entre capitals europees en les quals el tren és l’opció més ràpida són París-Londres (que també implica un estalvi en CO2 del 55%), també a través del Canal de la Manxa, amb una diferència de 3 hores i un minut entre el tren i el trajecte amb avió; París-Brussel·les, amb un estalvi de 2 hores i 44 minuts; i Roma-Nàpols, en la qual el vol pren 3 hores i 38 minuts enfront de l’hora i 6 minuts del tren.

VIATGE SOSTENIBLE

Són múltiples els motius pels quals la gent decideix viatjar amb tren o autobús en lloc d’avió, però entre ells destaca un que en els últims anys ha anat agafant més rellevància: la sostenibilitat del trajecte.

Segons un studio d’Omio, realitzada en col·laboració amb YouGov, més de la mitat de les persones (58%) creu que el tren és l’opció de transport ‘més ecològica’. Ací són els enquestats més joves, aquells entre 18 i 24 anys, els qui més canviarien, sota certes condicions, a l’autobús o al tren en lloc de volar.

Segons Omio, a Espanya, gràcies al gran desenvolupament del tren d’alta velocitat AVE, que va ser la primera xarxa europea i la segona del món, tan sol superada per la xinesa, el tren trau avantatge a l’avió en moltes rutes per la facilitat d’arribar i eixir de les ciutats.

Concretament, l’AVE Madrid-València suposa un estalvi de quasi hora i huit minuts respecte a l’avió; l’AVE Madrid-Còrdova un estalvi d’una hora i 40 minuts respecte a la connexió aèria i des de Madrid a una altra capital andalusa, Màlaga, es tarda una hora i quart.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,705FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià