Madrid-València, millor ruta de tren a Espanya en estalvi de temps en comparació a l’avió

Concretament, l'AVE Madrid-València suposa un estalvi de quasi hora i huit minuts respecte a l'avió.

Madrid-València es posiciona com la ruta nacional líder en estalvi de temps en comparació de l’avió: 1 hora i 18 minuts és el que el viatger es pot estalviar si de decanta pel tren en lloc de l’avió, segons la plataforma de viatges Omio que posiciona a aquest trajecte en el lloc catorze en el rànquing europeu.

Fins a 3 hores i 8 minuts poden estalviar els viatgers de la ruta Londres-Brussel·les que decidisquen recórrer el Canal de la Manxa a través de l’Eurotúnel, temps extra suficient per a anar a l’Atomium o perdre’s pels carrers del centre i visitar el Manneken Pis o la Grand Placer.

Rovira  

El trajecte amb tren entre la capital britànica i la capital d’Europa és el que més temps estalvia de tota Europa en comparació de la mateixa ruta amb avió, amb una durada d’1 hora i 46 minuts, respecte a les 5 hores i 6 minuts que requereixen volar tenint en compte controls de seguretat i temps de desplaçament des de fins als aeroports i estacions. L’ús del tren suposa un estalvi del 55% en el CO2 que es gastaria si es fera el trajecte amb avió.

Altres rutes entre capitals europees en les quals el tren és l’opció més ràpida són París-Londres (que també implica un estalvi en CO2 del 55%), també a través del Canal de la Manxa, amb una diferència de 3 hores i un minut entre el tren i el trajecte amb avió; París-Brussel·les, amb un estalvi de 2 hores i 44 minuts; i Roma-Nàpols, en la qual el vol pren 3 hores i 38 minuts enfront de l’hora i 6 minuts del tren.

VIATGE SOSTENIBLE

Són múltiples els motius pels quals la gent decideix viatjar amb tren o autobús en lloc d’avió, però entre ells destaca un que en els últims anys ha anat agafant més rellevància: la sostenibilitat del trajecte.

Segons un studio d’Omio, realitzada en col·laboració amb YouGov, més de la mitat de les persones (58%) creu que el tren és l’opció de transport ‘més ecològica’. Ací són els enquestats més joves, aquells entre 18 i 24 anys, els qui més canviarien, sota certes condicions, a l’autobús o al tren en lloc de volar.

Segons Omio, a Espanya, gràcies al gran desenvolupament del tren d’alta velocitat AVE, que va ser la primera xarxa europea i la segona del món, tan sol superada per la xinesa, el tren trau avantatge a l’avió en moltes rutes per la facilitat d’arribar i eixir de les ciutats.

Concretament, l’AVE Madrid-València suposa un estalvi de quasi hora i huit minuts respecte a l’avió; l’AVE Madrid-Còrdova un estalvi d’una hora i 40 minuts respecte a la connexió aèria i des de Madrid a una altra capital andalusa, Màlaga, es tarda una hora i quart.

PublicitatJuega Limpio Orihuela