11.6 C
Valencia

Madrid-València, millor ruta de tren a Espanya en estalvi de temps en comparació a l’avió

Concretament, l'AVE Madrid-València suposa un estalvi de quasi hora i huit minuts respecte a l'avió.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Madrid-València es posiciona com la ruta nacional líder en estalvi de temps en comparació de l’avió: 1 hora i 18 minuts és el que el viatger es pot estalviar si de decanta pel tren en lloc de l’avió, segons la plataforma de viatges Omio que posiciona a aquest trajecte en el lloc catorze en el rànquing europeu.

Fins a 3 hores i 8 minuts poden estalviar els viatgers de la ruta Londres-Brussel·les que decidisquen recórrer el Canal de la Manxa a través de l’Eurotúnel, temps extra suficient per a anar a l’Atomium o perdre’s pels carrers del centre i visitar el Manneken Pis o la Grand Placer.

El trajecte amb tren entre la capital britànica i la capital d’Europa és el que més temps estalvia de tota Europa en comparació de la mateixa ruta amb avió, amb una durada d’1 hora i 46 minuts, respecte a les 5 hores i 6 minuts que requereixen volar tenint en compte controls de seguretat i temps de desplaçament des de fins als aeroports i estacions. L’ús del tren suposa un estalvi del 55% en el CO2 que es gastaria si es fera el trajecte amb avió.

Altres rutes entre capitals europees en les quals el tren és l’opció més ràpida són París-Londres (que també implica un estalvi en CO2 del 55%), també a través del Canal de la Manxa, amb una diferència de 3 hores i un minut entre el tren i el trajecte amb avió; París-Brussel·les, amb un estalvi de 2 hores i 44 minuts; i Roma-Nàpols, en la qual el vol pren 3 hores i 38 minuts enfront de l’hora i 6 minuts del tren.

- Publicitat -

VIATGE SOSTENIBLE

Són múltiples els motius pels quals la gent decideix viatjar amb tren o autobús en lloc d’avió, però entre ells destaca un que en els últims anys ha anat agafant més rellevància: la sostenibilitat del trajecte.

- Publicitat -

Segons un studio d’Omio, realitzada en col·laboració amb YouGov, més de la mitat de les persones (58%) creu que el tren és l’opció de transport ‘més ecològica’. Ací són els enquestats més joves, aquells entre 18 i 24 anys, els qui més canviarien, sota certes condicions, a l’autobús o al tren en lloc de volar.

Segons Omio, a Espanya, gràcies al gran desenvolupament del tren d’alta velocitat AVE, que va ser la primera xarxa europea i la segona del món, tan sol superada per la xinesa, el tren trau avantatge a l’avió en moltes rutes per la facilitat d’arribar i eixir de les ciutats.

Concretament, l’AVE Madrid-València suposa un estalvi de quasi hora i huit minuts respecte a l’avió; l’AVE Madrid-Còrdova un estalvi d’una hora i 40 minuts respecte a la connexió aèria i des de Madrid a una altra capital andalusa, Màlaga, es tarda una hora i quart.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,313FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València subvenciona amb 40.000 € l’exhumació i identificació dels cadàvers de les fosses del franquisme del cementeri de Gandia

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el diputat provincial de Memòria Històrica, Ramiro Rivera, signen un conveni per a la realització del projecte, que té dues fases; els treballs de localització i exhumació de les restes, que podrien començar la setmana pròxima; i la post excavació i identificació.

El bombers intervenen en despreniments d’habitatges per les pluges a Borriana i Nules

Les intenses pluges estan causant les primeres conseqüències a la província.

La Diputació de Castelló elevarà a 168 milions d’euros el pressupost per a 2021

Els comptes econòmics per a l'any que ve, que suposen un augment de 20 milions respecte a les de 2020, contemplen dos plans Reactivem Castelló d'ajudes als ajuntaments que sumaran un total de 10 milions euros.

El ple de Benicàssim inicia la resolució del PAI Benicasim Golf

La tramitació s'ha iniciat a sol·licitud de l'urbanitzador.

‘Este nadal creem xarxa’, el substitut solidari als dinars de Nadal a Sagunt

L'Ajuntament de Sagunt, a través del Consell Assessor de Comerç, i FACOSA han agafat el guant d'esta iniciativa que va partir d'un treballador del comité d'empresa d'AGC i d'UGT i a la qual s'han unit altres entitats.
- Advertisement -

: Valencià