20.9 C
Valencia

Mor Quino, el creador de Mafalda

Les històries de Mafalda s'han traduït a quinze idiomes i s'han publicat en diaris i revistes de tot el món.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’humorista argentí gràfic i creador de les tires còmiques de Mafalda, Joaquín Salvador Llavat Teixó, més conegut com ‘Quino’, ha mort als 88 anys, segons recullen diversos mitjans argentins.

Joaquín Salvador Llavat Teixó, conegut internacionalment com a Quino, va nàixer a Mendoza (l’Argentina) en 1932. Fill d’andalusos emigrats a l’Argentina en 1919, va descobrir la seua vocació de mà del seu oncle Joaquín Tejón, pintor i dissenyador gràfic, i va iniciar amb 13 anys els estudis de Belles arts a la seua ciutat natal.

- Publicitat -

Els va abandonar en 1949, decidit a dedicar-se a les historietes i a l’humor. En 1954 va publicar la seua primera pàgina i, des de llavors, ha publicat les seues vinyetes, dibuixos i historietes en diaris i revistes d’Amèrica i Europa. Amb el colp d’estat a l’Argentina de 1976, Quino es va exiliar a Milà. En 1990 va adoptar la nacionalitat espanyola i ha alternat residència també entre Madrid i Buenos Aires.

Reconegut com un dels més destacats humoristes gràfics de l’àmbit internacional, Quino va aconseguir la fama amb les tires de Mafalda. Este personatge havia nascut per a una campanya publicitària frustrada, poc després que publicara el seu primer recopilatori, ‘Món Quino’ (1963).

- Publicitat -

La primera historieta de ‘Mafalda’ es va publicar el 29 de setembre de 1964 en el setmanari ‘Primera Plana’ de la capital argentina. En la sèrie ‘Mafalda’, Quino va reflectir el món dels adults vist des dels ulls d’un grup de xiquets.

Les històries de Mafalda s’han traduït a quinze idiomes i s’han publicat en diaris i revistes de tot el món. En 1973, Quino va deixar de dibuixar-la. Durant els seus últims anys en actiu, Quino va publicar principalment en el diari ‘Clarí’ i només va dibuixar de nou a Mafalda per a campanyes a petició d’organitzacions com a UNICEF o el Govern argentí.

- Publicitat -

Ciutadà Il·lustre de Mendoza i Buenos Aires i catedràtic honorífic d’Humor Gràfic de la Universitat d’Alcalá de Henares, Quino ha rebut nombrosos premis, entre ells, el Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats l’any 2014.

També ha sigut reconegut com a Humorista Gràfic de l’Any del Saló Internacional de Mont-real (1982), dos Konex de Platí d’Arts Visuals-Humor Gràfic (1982 i 1992) i el Konex Especial (2012), l’Iberoamericà d’Humor Gràfic Quevedos (2000) i el Romics d’Or (Roma, 2011).

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,076FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat confina la residència universitària “Ausias March” de València després de detectar 72 casos positius

La consellera Ana Barceló dicta una resolució per la qual els residents hauran de romandre en aïllament durant 10 dies

Una primera anàlisi de les aigües residuals detecta una alta concentració de covid-19 a Llíria

La setmana vinent es prendran noves mostres per a anticipar-se a l'evolució epidemiològica

Nit de greus disturbis a Burgos i Barcelona contra l’Estat d’Alarma

A Barcelona va haver-hi desenes de ferits i 12 detinguts després d'alguns saquejos.

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.
- Advertisement -

: Valencià