jueves, 18 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El trinquet i el Menador seran la pista de la pilota valenciana en Magdalena

El Club Pilotari de Castelló celebra els 30 anys des de la seua constitució.

El Club Pilotari Castelló organitza actes esportius per a la setmana de Magdalena als quals se suma la música, la gastronomia i la cultura. El primer esdeveniment es desenvoluparà el dia 5 de març en el Trinquet del Sindical amb la celebració del X Trofeu Magdalena. A les 19.00 hores es disputarà una partida de professionals del màxim nivell entre Soro III i Salva contra Puchol II i Bueno. Una gran partida que estarà precedida, primer per una Funky Corner, a partir de les 17.00 hores, i després per una actuació de Toni de l’Hostal.

D’altra banda, aquest popular esport ix al carrer amb un acte participatiu i popular. El dimecres, 7 de març, en el carrer Gracia i adjacents els xiquets i xiquetes podran disputar partides de la modalitat de raspall a partir de les 16.00 hores. També a la mateixa hora i en el mateix lloc se celebrarà la IV Trobada de Pilotaris dels centres d’atenció a persones amb malaltia mental (centres CRIS de la Creu Roja), que organitzen partides de raspall entre els seus membres. A continuació, entorn de les 17.30 hores, el Club Pilotari ha organitzat una partida d’exhibició de Galotxa en el carrer Gracia.

La Pilota Valenciana com a esport autòcton té enguany d’aniversari un aparador únic a través de l’exposició ‘Faixa Roja Faixa Blava’ que està instal·lada en l’edifici del Menador. Una mostra itinerant que arreplega els aspectes inherents a aquest esport i que estarà oberta fins al 19 de març. En ella es poden contemplar els materials de joc, la vestimenta, les instal·lacions, el procés d’arreglar-se les mans, les figures, la llengua, la pilota com a eina educativa i altres aspectes que repassen l’evolució d’aquest esport. Tot açò amanit amb panells explicatius, expositors i vídeos específics.

Últimas noticias

Contenido relacionado