José Antonio Lázaro i Hugo Gómez, pregoners de les festes de la Magdalena 2019

Enguany, per segon any consecutiu, un comité format per expregoners vinculats amb el món de la música, ha entrevistat i escoltat a tots els candidats, que van tindre l'oportunitat de cantar els respectius pregons per a promoure així la seua elecció

L’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, ha elegit hui als seus pregoners per a les Festes de la Magdalena de 2019. Enguany, per segon any consecutiu, un comité format per expregoners vinculats amb el món de la música, ha entrevistat i escoltat a tots els candidats, que van tindre l’oportunitat de cantar els respectius pregons per a promoure així la seua elecció.

Després de les proves, el comité li va presentar a l’alcaldessa una terna de candidats, d’entre els quals l’alcaldessa ha elegit definitivament els seus pregoners. Amb aquesta nova metodologia, l’alcaldessa de la ciutat ha volgut acreditar millor l’elecció, d’acord amb valors tècnics, a més dels emocionals i curriculars, sense renunciar al costum que siga la primera autoritat municipal la que elegisca els seus representants per a anunciar, en el seu nom, les Festes de la Magdalena al poble de Castelló.

Rovira  

José Antonio Lázaro Romero (Fuentes Claras, Teruel, 1951) serà el pregoner de les Festes de la Magdalena 2019. Als tretze anys, la seua família es va traslladar a viure a Castelló. Va estudiar Magisteri, malgrat que no el va exercir, ja que va treballar fins a la seua jubilació a BP Oil Refineria de Castelló.

Lázaro va estudiar Jota i Folklore aragonés a Saragossa i va completar els estudis de cant i solfeig als conservatoris superiors de València i Castelló. Lázaro ha estat guardonat amb nombrosos premis de cant de jotes arreu d’Aragó i també alguns d’internacionals, i ha dut la jota a nombroses capitals d’Europa i Amèrica.

José Antonio Lázaro és actualment el president del Centro Aragonés de Castellón i de la Federación de Comunidades Aragonesas del Exterior, així com membre del Consell de Cases Regionals de la Comunitat Valenciana, del Consell Provincial de Governança Participativa i del Consell Municipal de Cultura de Castelló.

José Antonio Lázaro se sent un castellonenc d’adopció i presumeix d’honorar el nom de Castelló on va. A l’emoció d’haver vist a la seua filla, Mari Paz Lázaro, proclamada reina de les Festes de la Magdalena de 2010, afegirà ara l’emoció d’anunciar a la ciutat de Castelló la 75ena edició de les festes fundacionals. L’alcaldessa, amb l’elecció de José Antonio Lázaro, ha volgut reconéixer la tasca de les cases regionals en la construcció d’una societat castellonenca oberta a la diversitat i acollidora, i especialment la relació històrica amb el poble aragonés respecte dels orígens de la ciutat.

Hugo Gómez Pérez (Castelló de la Plana, 2009) serà el pregoner infantil de les Festes de la Magdalena 2019, estudia al col·legi concertat Liceo, aficionat al futbol –juga com a defensa de l’Orpesa CF-, a la literatura infantil d’aventures i al muntatge d’estructures de Lego, que li fan dir que de major li agradaria ser enginyer d’estructures.

Des que va nàixer, Hugo forma part activa de la Gaiata 17, Tir de Colom, de la qual fou president infantil l’any passat i el seu pare va ser president l’any 2001 i actualment dirigeix l’equip artístic que construeix el monument gaiater, al qual també pertany la seua mare. A Hugo li agrada molt ajudar a la seua comissió en aquesta tasca. Per a Hugo són especialment emocionants el Pregó Infantil i la Processó de les Gaiates, així com l’Ofrena a la Mare de Déu de Lledó.

PublicitatJuega Limpio Orihuela