La Magdalena es converteix des d’este dissabte en l’aula de natura més divertida pel públic familiar

La regidoria d'Infraestructura Verda de l'ajuntament de Castelló ha posat en marxa un programa d'activitats culturals i mediambientals gratuïtes durant els mesos de novembre i desembre on descobrir la fauna i flora d'este paratge natural d'una manera lúdica i creativa

Descobrir el margalló i totes les seues utilitats, conéixer l’hàbitat de la tortuga mediterrània o identificar el cant dels pardalets anomenats popularment com ‘tot estiu’ són només alguns dels encants i aventures de natura que proposa la Regidoria d’Infraestructura Verda de l’ajuntament de Castelló.

Es tracta de tot un seguit d’activitats gratuïtes, de la mà de l’empresa d’activitats de natura www.calderonaviva, pensades per un públic infantil i familiar que es desenvoluparan al paratge natural de la Magdalena amb l’objectiu de donar a conéixer mediambientalment un espai emblemàtic per a Castelló en termes d’història, cultura i tradició però al que ara se li suma l’atractiu afegit de conéixer el seu vessant com a ecosistema.

Amb una vegetació típicament mediterrània i una fauna pròpia, moltes vegades inadvertida, totes les activitats han estat dissenyades i pensades des d’un punt de vista ambiental. Adreçades a un públic familiar i amb diverses propostes adequades a les diferents edats, els participants poden participar en tallers, fer de detectius, descobrir animals o intervenir en contacontes i rutes teatralitzades.

Una programació ‘amb tots els sentits’

La primera cita serà este dissabte 14 de novembre a les 11:00 hores amb “Detectius de la natura”, taller educatiu recomanat per a xiquets de 6 a 12 anys. Tota la família investigarà per a descobrir de qui és la petjada al costat d’unes plomes de colors, o per què hi ha fang en el tronc d’un arbre, o qui es va menjar una pinya.

Pel dissabte 21 de novembre a les 11:00 hores, la gimcana “El Bosc màgic”, recomanada per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys. Amb molts jocs i un enigma per a resoldre, les famílies aprendran diferents aspectes sobre el bosc i els seus habitants.

Al novembre, l’últim cap de setmana ens porta ,el dissabte 28, la ruta teatralitzada “Descobreix la planta màgica de Sàngana” recomanada per a xiquets i xiquetes de 3 a 10 anys. En ella, les famílies podran conéixer a Alberto, veí de Castelló i entusiasta de la muntanya. I a Sàngana, una extraterrestre que ha vingut a la Terra a complir una missió: trobar una planta màgica. Esta activitat es realitzarà en dos torns, a les 11:00 hores i a les 12:30 hores.

El diumenge 6 de desembre a les 11:00 hores, arranquen les propostes per l’últim mes de l’any amb el contacontes “Desitjos de Tardor”, recomanable per a xiquets i xiquetes de 3 a 8 anys. Quan arriba la tardor i l’aire comença a bufar amb més frescor, és el moment de demanar desitjos. Compartirem desitjos amb els personatges, que ens ensenyaran valors com la solidaritat, el respecte o l’amistat i la importància de descobrir-se a un mateix.

Dimarts 8 de desembre, la ruta teatralitzada “Les rates penades, les nostres amigues de la nit”, recomanada per a assistents de 6 a 12 anys, trenca mites i ofereix una visió ben diferent d’estos animals. Mitjançant jocs divertits, les famílies coneixeran un poc millor a les rates penades, eixos grans desconeguts. Esta activitat es realitzarà en dos torns, a les 11:00 hores i a les 12:30 hores.

Diumenge 13 de desembre a les 11:00 hores, el contacontes “Contes per a volar” per a xiquets i xiquetes de 3 a 8 anys. Per què hi ha un munt d’ocells tancats en una gàbia? Com han arribat fins allí? Podrem ajudar-los a escapar? Amb una sèrie de contes les famílies aprendran curiositats sobre alguns dels ocells més comuns a Castelló.

Diumenge 20 de desembre, la ruta teatralitzada “Saps construir un aeroport d’abelles?” per a xiquets i xiquetes de 3 a 10 anys. Les famílies gaudiran d’una ruta divertida on les abelles parlen i les plantes serveixen per a moltes coses. Esta activitat es realitzarà en dos torns, a les 11:00 hores i a les 12:30 hores.

Dimecres 23 de desembre a les 11:00 hores, el contacontes “Els arbres, els millors gegants”, recomanat per a xiquets i xiquetes de 3 a 8 anys. Les famílies gaudiran de les històries sobre arbres i aprendran a estimar-los.

Inscripció i seguretat COVID

Les famílies poden inscriure’s a les activitats a través del correu electrònic [email protected]. Totes les activitats són gratuïtes, però requereixen inscripció prèvia, ja que l’accés està restringit per a complir les mesures sanitàries imposades per la COVID 19.

El procés implica que després d’apuntar-se a qualsevol de les huit activitats programades en el Paratge Natural de la Magdalena, es rebrà un correu de confirmació de la reserva. En ell s’envia també el protocol per la COVID-19 a seguir durant l’activitat i una sèrie de recomanacions i consells sanitaris. En cap cas s’acceptarà a ningú que no tinga la seua plaça reservada i confirmada correctament.

Si hi ha qualsevol dubte sobre el programa “Vine i gaudeix del Paratge Natural de la Magdalena” es pot escriure al correu electrònic [email protected]

" "
CatalanSpanish