La Magdalena suspesa definitivament fins a 2021

El 75 aniversari se celebrarà amb el Pregó de la Magdalena 2021 el 6 de març.

L’Alcaldessa de Castelló i la regidora de Festes de Pilar Escuder han confirmat en una reunió al món de la festa la cancelació definitiva de les Festes de la Magdalena 2020.

La decissió s’ha prés de forma unànime: tant les gaiates, els ens vinculats, pregoners i reines han manifestat el desig de celebrar unes festes completes en 2021 i aplaçar també el 75 aniversari. Els mateixos col·lectius festers han demanat destinar els diners de la festa a fons socials derivats de la covid-19.

Els ens festers han acordat mantenir els càrrecs per tal que reines, madrines, presidents, pregoners i demés membres que haurien de viure un any especial puguen fer-ho de forma completa en 2021. Els únics càrrecs que podran canviar seran els que hagen de dimitir per decissió personal o per viatges d’estudis.

No hi haurà presentacions com a tal, en la majoria dels ens festers se valoren actes alternatius per a poder cel·lebrar una festa de la comissió o l’ens en qüestió.

En el cas de les madrines infantils o dames de la ciutat infantils que vulguen optar a un càrrec superior, se’ls ampliarà un any més el límit d’edat, però les gaiates ja plantegen proposar que esta edat no puge 1, sinó 3 anys.

Esta decissió coincideix amb la decissió de les Fogueres d’Alacant de posposar la festa a 2021.

CatalanSpanish