18:12 - jueves, 7 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Magnànim presenta La inteligencia a sus pies, una selecció periodística de J.V. Aleixandre

Aquest dimecres, 14 de juny, a les 19:00 hores, la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, presenta en la Fundació Bancaixa la novetat editorial La inteligencia a sus pies, un recull de les millors cròniques i articles del periodista esportiu valencià José Vicente Aleixandre.

La presentació anirà a càrrec d’Emili Piera, autor de la selecció d’articles, del pròleg i de les notes del llibre, així com director de la col·lecció a la qual pertany el llibre, Paper de Premsa. A més, l’acte comptarà amb la presència de Cayetano Ros, redactor cap d’esports de Levante-EMV; del periodista i company d’Aleixandre en la redacció d’esports de Canal 9, Paco Lloret; i de la germana del periodista, Amparo Aleixandre. Tant el llibre com la mateixa presentació pretén ser un homenatge a un dels periodistes més reconeguts de la professió a València.

Ironia, agudesa i passió pel València CF

La inteligencia a sus pies és una selecció de les més destacades cròniques esportives del periodista José Vicente Aleixandre, les quals son una prova de la seua perícia periodística i del seu marcat estil, ple d’ironia, talent i agudesa. La lectura del llibre permet endinsar-se en el món d’Aleixandre, on destaquen la seua professió, el futbol i el València CF com les seues grans passions, però on també es pot trobar una mirada crítica, àcida i analítica, amb l’esport com excusa, cap a la societat.

Com ha escrit Piera en la introducció del llibre, «Aleixandre és fidel a la seua condició de ‘xoto’, als seus mites fundacionals —no es va cansar de reclamar una vegada i una altra un carrer a València per a Tonico Puchades—, a la novel·la d’iniciació que varen ser els mundials del 70 a Mèxic i del 74 a Alemanya, a les victòries que va lligar i deslligar Mario Kempes (pitxitxi dues temporades), a la saviesa de Di Stéfano dins i fora dels camps, a l’enlluernador joc de l’Ajax (i del Barça) de Cruyff, al jogo bonito dels brasilerios, al joc aferrat dels italians (ferotges fins a la fi) i a la sincrònica i eficaç selecció alemanya, amb Bechenbauer o després d’ell. Al formidable cap de Luis Aragonés, a la grandesa de Maradona o de Penev o de qualsevol altre jugador que fos mestre amb la pilota i amb la canviant sort de la nit plenament gaudida». Aquest fou, doncs, l’univers futbolístic d’Aleixandre.

José Vicente Aleixandre (El Palmar, 1950-2015), llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, va construir una llarga i consolidada carrera professional com a periodista esportiu, tant en premsa escrita, com a la ràdio i la televisió. Cap d’esports de Levante-EMV i de Canal 9, a més va col·laborar amb altres mitjans de comunicació com El País, Avui, la Cadena SER o la Cartelera Turia.

Últimas noticias

Contenido relacionado