09:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Magnànim reforça la seua aposta editorial

La Institució Alfons el Magnànim–Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha celebrat un nou Consell d’Administració durant el qual el seu director, Vicent Flor, ha donat compte de l’activitat desenvolupada per part d’aquesta entitat dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. Al llarg dels darrers mesos s’ha reforçat l’aposta editorial de la institució, a més d’incrementar les vies electròniques d’accés a Debats. Revista de cultura, poder i societat i la participació de diferents referents dintre del cicle Debats al Magnànim.

En l’àmbit de les publicacions, el Magnànim ha presentat novetats editorials en diferents col·leccions. Destaquen llibres com La violència política contra les dones (1936-1953). El cas de la privació de llibertat a la província de Valènciadels historiadors Ricard Camil Torres i Antoni Simó. Un exhaustiu treball que permet conèixer l’univers carcerari de les 1.275 presoneres polítiques de la Segona República i les 4.011 del franquisme a València.

Així mateix destaca, d’una banda, Poesies i proses valencianes de Teodor Llorente, un treball de Rafael Roca que recull 151 composicions líriques i 20 escrits en prosa que el converteixen en el volum llorentí més complet que no s’ha publicat mai abans. I, d’una altra, La idea del socialisme. Assaig d’una actualització, l’últim llibre d’Axel Honneth (2015), fins ara no publicat a Espanya, que ha estat traduït al valencià per Silvia Villa i Francesc J. Hernández, i que constitueix una revisió del moviment socialista i una proposta de reformulació dels seus principis d’acord amb l’experiència històrica.

Unes altres aportacions han estat les Actes del IV Congrés de la Vall d’Albaida, que recull les sessions celebrades els dies 28 i 29 de novembre de 2014 a Benigànim i La Residència d’Estudiants i la Ciutat Universitària de Valencià: el Col·legi Mayor Luis Vives, una obra col·lectiva que realitza un repàs a la trajectòria d’aquest emblemàtic edifici del col·legi, des de la seua projecció durant la Segona República, fins a convertir-se en una de les úniques restes vives de l’arquitectura racionalista de principis del segle XX.

A més, s’està treballant l’edició d’algunes noves publicacions, com Poesies completes del poeta i membre de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, Marc Granell. O els Quaderns de Sotaia, un dietari de l’etnobotànic Joan Pellicer.

Últimas noticias

Contenido relacionado