Condemnen a Maje a 22 anys de presó i a 17 a Salva per l’assassinat del marit d’ella a Patraix

El magistrat aplica a la condemnada l'agreujant de parentiu mentre que aprecia en l'autor material del crim l'atenuant de col·laboració amb la justícia.

La Secció Segona de l’Audiència de València ha imposat 22 i 17 anys de presó, respectivament, a la dona i l’home als quals un jurat popular va declarar culpables de l’assassinat del marit d’ella, perpetrat en un garatge del barri de Patraix, en la capital de la província, el 16 d’agost de 2017.

La sentència estableix que tots dos són autors d’un delicte d’assassinat amb traïdoria. En el cas de la condemnada, la fallada aplica la circumstància agreujant de parentiu, mentre que en el del penat, autor material del crim, aprecia l’atenuant de col·laboració amb la justícia.

El magistrat que va presidir este tribunal del jurat ha fixat a més una indemnització conjunta i solidària d’un total de 250.000 euros en favor dels familiars de la víctima: 100.000 per a cadascun dels seus pares i 50.000 per al seu germà.

La resolució judicial, de conformitat amb el veredicte del jurat, declara provat que Salvador R.L. va esperar a la víctima a l’interior del garatge on esta guardava el cotxe i, “de manera sobtada i inesperada”, li va assestar sis ganivetades que li van causar la mort en pocs minuts.

Este acusat havia planificat el crim “de comú acord” amb la dona del mort, María Jesús M.C., qui li havia facilitat la clau per a entrar al garatge, “així com informació precisa sobre els horaris del seu marit, el número de la plaça, model i matrícula del vehicle”.

Després de perpetrar l’assassinat, Salvador R.L. es va canviar de roba i es va desfer dels guants i del ganivet que havia utilitzat en un gorg sèptic d’una finca de la seua propietat.

Unes hores més tard –sempre segons la sentència-, entre les 13.30 i les 14 hores del mateix dia, es va reunir amb María Jesús M.C. en el domicili de la germana d’ella per a confirmar-li que havia executat el crim.

ValenciàEspañol