Malestar en les xarxes socials per un vídeo que insinua l’afinitat política dels estudiants candidats a les eleccions de l’UJI

La publicació és d'un nou grup d'estudiants "independents" que baix les sigles PEI-CiT denúncia les "propostes populistes" d'altres candidatures que apunten a millorar aspectes, com la baixada les taxes universitàries, sobre les que "no tenen competència".

Un correu difós als estudiants de la Universitat Jaume I i un vídeo a través de les xarxes universitàries “d’acord amb les indicacions de la Junta Electoral en les eleccions al Claustre 2020″ ha creat un notable malestar entre els estudiants de moltes de les agrupacions que presenten la seua candidatura.

L’aparició d’un nou grup d’estudiants independents que baix les sigles PEI-CiT denuncien les “propostes populistes” de les altres formacions estudiantils i fins i tot la creació d’un cartell on s’exposen alguns dels aspectes en què estos grups basen les seues propostes contraposant-les en allò que és o no factible pel sector de l’alumnat ha generat més d’un tuit d’indignació.

De tota manera, sembla que una de les coses que més ha molestat és que s’evidenciara de manera cromàtica l’afinitat de les associacions d’estudiants més conegudes amb els colors d’un partit polític. I és que mentre algunes ho pregonen clarament, no a totes els ha agradat esta evidència emprada en plena campanya.

Amb tot, des de la nova formació expliquen que el que pretén és “despertar la consciència de l’alumnat perquè sàpien a qui voten i siguen conscients dels que fan propostes que no estan al seu abast”.

D’altra banda, també es mostren una mica sorpresos del rebombori creat “per una cosa que tot el món sap com que al darrere de moltes d’estes associacions hi ha un partit polític”. “A més, inclús en el cas que en les eleccions del dia 3 poguérem eixir escollits pels estudiants, en la nostra formació només són cinc persones així que això donaria entrada a candidats d’altres formacions”, conclouen.

CatalanSpanish