martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Mallol (PP) planteja ampliar ajudes escolars després que la “Xarxa Llibres beneficie a les rendes altes”

El grup municipal del PP a l’Alcora proposarà al tripartit que governa en coalició que amplie les ajudes escolars per a les famílies amb escassos recursos amb l’objectiu “de complir el compromís d’invertir 100.000 euros en ajudes escolars que va anunciar públicament l’alcalde en 2015”. Merche Mallol, portaveu i regidor del PP a l’Alcora, ha informat que en l’actualitat s’han consumit els 60.000 euros de les ajudes municipals que el PP va reservar en el pressupost de 2015 i solament 52.000 euros dels 120.000 euros reservats per a Xarxa Llibres (40.000 Ajuntament, 40.000 Diputació i 40.000 Consell).

L’edil ha recordat que l’Alcora ja disposava d’una línia pròpia de beques, dotada amb 60.000 euros, per la qual cosa “l’aportació extraordinària de 40.000 euros que el consistori ha reservat d’acord a la convocatòria autonòmica Xarxa Llibres, ha d’anar dedicada a ajudar a les famílies amb menors recursos”. De fet, ha declarat Mallol, “les famílies que han eixit beneficiades amb la línia de Ximo Puig han sigut a l’Alcora les que posseeixen rendes altes, les que no podien accedir a les subvencions que en l’àmbit local implantem el passat mandat”.

En aquest sentit, “i atés que tota aquella família que haja cobrat a través del programa d’ajudes municipal no podrà cobrar de Xarxa Llibres si ja ha percebut 200 euros, creiem que és oportú que els sobrants d’aquest programa autonòmic s’invertisquen en els qui més ho necessiten, és a dir, els qui menys recursos tenen”.

Que ho facen, tal com ha declarat la regidora del PP, “per a complir el compromís que l’alcalde de Compromís va anunciar en 2015, i que no va ser un altre que dedicar íntegrament 100.000 euros a ajudar a les famílies amb fills en edat escolar”. “De no fer-ho, incomplirà el seu anunci, el que va comprometre davant l’Alcora afirmant que anava a invertir una suma històrica en ajudes per als estudiants”.

Últimas noticias

Contenido relacionado