Man Ray tanca este cap de setmana el cicle de dansa en el Teatre Principal

L'espectacle es va estrenar en el Mercat dels Flors dins de la programació del festival Grec de Barcelona i, posteriorment, es va poder veure a Sagunt a Escena

226

El cicle de dansa valenciana que s’està desenvolupant durant les últimes setmanes en el Teatre Principal de València es tanca este cap de setmana amb les representacions de ‘Man Ray‘, una coproducció de l’IVC i el Ballet de la Generalitat amb la companyia Taiat Dansa i el Mercat dels Flors.

L’espectacle es va estrenar en el Mercat dels Flors dins de la programació del festival Grec de Barcelona i, posteriorment, es va poder veure a Sagunt a Escena.

Ara es presenta, per primera vegada, en l’escenari per al qual va ser creat.

‘Man Ray‘ es fixa en la relació fetitxista del fotògraf i les seues muses i, per tant, de totes les relacions entre els artistes homes i els seus models femenines. A voltes inspiren, altres vegades són simples objectes.

Relacions extremes, especialment entre els artistes del corrent surrealista, i de certa manipulació cap a la imatge, el cos de la dona i la seua sexualitat al llarg de la història de l’art.

En esta peça Man Ray es multiplica, apareixen totes les seues identitats de manera obsessiva i reflecteix una estructura de la realitat dictada pels homes. Per les seues regles, pels seus aparells. Pels seus ulls fotogràfics.

L’obra està interpretada pel cos de ball del Ballet de la Generalitat, format per Cristina Reolid, Cristina ArenasMiguel Ángel Fernández, Víctor Fernández, Kilian García, Cristian González, Jon López, Joel Mesa, Martxel Rodríguez i Maurici Pérez.