El Festival del Manga ‘Mangetsu’ es celebra este cap de setmana a Sagunt

Nous tallers, estands i concursos, i la presència del youtuber Kalathras-LolWeapon.

Divendres passat, 1 de febrer, es van presentar en el centre cultural Mario Monreal de Sagunt les activitats previstes per al Festival de Cultura Japonesa Mangetsu. Així, l’esdeveniment, que es va desenvolupar de 17 a 21 hores va comptar amb un extens programa en el qual els assistents van poder gaudir, de forma gratuïta, dels tallers en passada VIP, xarrar amb el dissenyador del cartell i aprendre els tradicionals jocs de taula japonesos.

Este festival, que sorgix de la col·laboració entre la regidoria i l’equip de Corresponsals dels IES, tindrà lloc els dies 8 i 9 de febrer en el Casal Jove del Port de Sagunt, seguint la tradició de celebrar-ho dins de la primera quinzena de febrer.

El Mangetsu Morvedre Mànega Festival és un festival de cultura japonesa en el qual els protagonistes són el manga (còmic japonés) i anime, nom que rep l’animació japonesa i que compta amb enorme acceptació entre el públic jove i adolescent, a més de la cultura oriental en general i la japonesa en particular. El festival sorgix de la iniciativa dels i les corresponsals dels IES d’aquell any 2015 que, després de col·laborar com a voluntaris/as en el Festival del Còmic Splash, van considerar que seria interessant realitzar un festival similar, però, esta vegada, de Manga i Anime. D’esta manera, la regidoria va donar suport des de l’inici a esta iniciativa i els acompanya en tot el procés de planificació, organització i posada a en marxa.

El Festival compta amb més de 15 estands de marxandatge i il·lustració, amb la presència de Tokyo-Shop, El Taller de Akane, Fibromic, Botiga K-pop, Akiba, Saiganthé, Ichiraku, Dolce Keus, VisualKey, o HammaWorld, amb llocs de marxandatge, còmic, il·lustració, joies japoneses, còmic, etc. També destaquen les activitats per a tots els públics sense oblidar-nos mai dels més xicotets. Activitats com els ja tradicionals concursos de ball i cosplay, als quals enguany afegim dos concursos més com a novetat, karaoke i dibuix manga. Tallers de cuina, dibuix i il·lustració manga, creació i desenvolupament de videojocs, cal·ligrafia kanji, llengua japonesa, k-pop, cosplay, kendo i origami són alguns dels exemples amb els quals el festival ens sorprendrà i permetrà participar a xiquets i adolescents.

A més, el Festival compta amb una zona infantil que obrirà el dissabte 9 amb castells unflables, tallers, photocall, pintacares, cinema (Mary i la flor de la bruixa, 2017), i l’esperada visita dels personatges de les seues sèries favorites: Pikachu, Super Mario i Sonic.

Les principals novetats són l’augment de concursos, de tallers (japonés i kendo), d’escenaris (dos) i de nombre d’estands, a més de la presència de nous col·laboradors, com a Yelmo Cines, Hysteria Fuita Room i Urban Planet que oferiran els premis dels diferents concursos. Dins d’esta col·laboració, Yelmo Cines oferirà la pel·lícula Silent Voice (Naoko Yamada, 2016) en les seues instal·lacions durant eixe cap de setmana amb descompte especial als assistents al Festival. I des del Casal Jove s’ha programat un Cicle de Cinema Manga per a tot el mes de gener i febrer amb pel·lícules com Summer Wars, Mi Vecino Totoro, El Viaje de Chihiro o La chica que viajaba a través del tiempo dins de la programació del festival Mangetsu.

Com a plat estel·lar comptem amb la visita del youtuber Kalathras-LolWeapon qui dirigix el canal més gran sobre manga i anime en espanyol, Lolweapon, i compta amb més d’un milió i mig de seguidors en Youtube. Vindrà a signar el seu còmic, Anime Mind, durant els dos dies del festival, un treball que salix a la venda el 5 de febrer i del qual parlarà en la xarrada que està prevista per al dissabte.

Les activitats es completen amb l’apartat musical, a més dels concursos, amb la participació el divendres de la banda de música de la Societat Musical de Canet d’en Berenguer, amb un concert de bandes sonores de videojocs (Super Mario, Tetris, Final Fantasy, Zelda…) i amb dues xarrades, una sobre el món de l’anime (100 anys d’animació japonesa, amb David Heredia) i sobre l’experiència d’un grup de saguntines en el seu viatge per Corea del Sud. També destaquen les exhibicions de judo, a càrrec del Judo Canet, de Kendo, amb l’Escola Esportiva de la Universitat de València, i de soft combat, amb la col·laboració del grup Broken Wand.

Enguany, a més, es reforçarà l’assistència de públic de la capital amb autobusos que acostaran als incondicionals de Mangetsu des de València al Casal Jove de Port de Sagunt, lloc de celebració del Festival.

Cinema, exhibició de judo i arts marcials, xarrades, estands de venda, zona de videojocs, jocs de taula tradicionals japonesos. En definitiva, una àmplia varietat d’oferta, que va més enllà del marxandatge, on la participació de els/as joves és el principal objectiu.

Quant a l’autor del cartell Albert Graullera, jove arquitecte saguntí gran amant de la Cultura Japonesa i del dibuix manga. Enguany el cartell té com a base una figura femenina inspirada en la mitologia japonesa sobre la deïtat de la rabosa de nou cues, kyubi no kitsune, sense oblidar els tradicionals cirerers, pagodes japoneses i l’element a comú a tots els cartells del festival, la Lluna.

Publicitat