Les 8 manifestacions que hi haurà el 9 d’Octubre

La Delegació del Govern ha advertit que no consentirà que es repetisquen els brutals atacs de l'any passat

El Dia de la Comunitat Valenciana ha de ser espai de trobada en el qual tots ens sintam reconeguts; un espai de llibertat, lúdic i festiu“. Al peu de la lletra ha seguit les seues paraules el delegat del govern a València, Juan Carlos Fulgencio, qui ha autoritzat 8 manifestacions que demà recorreran la zona cèntrica de la ciutat. Després de l’ocorregut l’any passat, quan l’ultradreta regionalista va agredir a periodistes i a participants de la marxa organitzada per la Comissió 9 d’Octubre, Fulgencio ha avançat que s’incrementaran els mitjans policials “per a garantir la seguretat” i ha advertit “que no consentirà que es repetisquen aquells brutals atacs”. Totes estes marxes succeiran en horaris i espais diferents, però així i tot, la diferència no serà molt àmplia.

Els antitaurins, els primers a manifestar-se

Els primers a obrir la veda de les manifestacions seran els antitaurins. Esta marxa, convocada per València Antitaurina i programada al principi per a les 17:30 en la Plaça de l’Ajuntament, serà, finalmenta i a petició pròpia, pel matí. El motiu, segons han explicat, resideix que la seua prioritat és manifestar-se enfront de la Plaça de Bous, cosa que no podien fer a la vesprada en coincidir amb altres concentracions. Per tant, el seu horari serà d’11:30 a 12:30.

Rovira  
Una vesprada plena de reivindicacions

La Coordinadora de l’Associació del Regne de València de Gais i Lesbianes, Transexuals i Bisexuals serà la primera a manifestar-se a la vesprada. El seu horari serà de 17:00 a 20:30, començant en Sant Agustín i acabant en el Parterre. A esta marxa li seguirà la convocada per Unió Valenciana, que s’iniciarà a les 18:00 en el carrer Hospital i finalitzarà a les Torres de Serrans a les 20:30.

España 2000 es concentrarà de 18:00 a 22:00 a la Plaça de la Mare de Déu. De 18:30 a 21:00 tindrà lloc la manifestació d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) – Comissió 9 d’Octubre, la qual es porta organitzant des de fa 30 anys. L’eixida serà en Sant Agustí i finalitzarà a la Plaça Amèrica.

Les manifestacions seguiran amb la Coordinadora Obrera Sindical, que eixirà des de Sant Agustín a les 19:00 i arribarà a Plaça Amèrica a les 22:00, mentre que Avant-dCide-Els Verds Moderats realitzaran un recorregut que s’iniciarà en la Plaça Sant Agustín a les 20:00 i acabarà a les 22:00 en la Plaça dels Pinazo.

L’última incorporació

La Delegació del Govern ha autoritzat una huitena manifestació per al 9 d’Octubre, promoguda per Pepe Herrero, el comentarista faller imputat per les agressions ultres de l’any 2017. La marxa transcorrerà entre la plaça de Sant Agustí i la dels Pinazo de 21:00 a 22:30. L’entitat que convoca la mobilització és Mi Tierra CV.

 

 

PublicitatJuega Limpio Orihuela