Manises portarà la seua oferta turística a la Fira de les Comarques

manises fira comarques

Aquesta fira, que tindrà lloc del 4 al 6 de maig a la plaça de Bous de València, té com a objectiu la promoció turística de les comarques i productes turístics de València.

El departament de Turisme de l’Ajuntament de Manises es desplaçarà per a donar difusió de tots els esdeveniments i activitats que es duran a terme a Manises en els pròxims mesos i entre els quals destaquen: Hola Ceràmica! Jornada de portes obertes dels tallers de ceràmica de Manises que se celebrarà el pròxim 9 de juny, les nostres festes patronals en les quals s’inclou la Festa i Cavalcada de la Ceràmica, com a celebració més representativa, i que tindrà lloc el 14 i 15 de juliol, i el 18 de juliol, respectivament.

Rovira  

 

«La Cavalcada de la Ceràmica és una tradició única en tot el món que ha rebut el reconeixement de Festa d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana, per això, és essencial per al sector turístic maniser acudir a fires com aquesta per poder realçar encara més la nostra major senya d’identitat, l’artesania ceràmica de qualitat pròpia de Manises. A més a més, enguany hem posat en marxa l’activitat Hola Ceràmica! Jornada de portes obertes dels tallers de ceràmica de Manises per apropar al públic els principals tallers ceràmics de la ciutat amb un recorregut en tren que farà una parada en cadascú d’aquests», ha explicat el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manises, Javier Mansilla.

 

Els visitants també podran conéixer tota la informació dels tallers artesanals, recursos turístics i les diferents visites que es poden realitzar al municipi. Així mateix, es promocionaran els diferents productes turístics que empreses i entitats maniseres com La Ceràmica Valenciana de José Gimeno, Valencia Adventure, Arturo Mora-La Ceràmica de Reflex, Ceràmiques Pepe Royo, Ceràmiques Palanca, EncisAR-TE o L’Associació Valenciana de Ceràmica AVEC-Gremio han creat per al visitant. L’horari d’atenció dels expositors d’informació turística serà: divendres 4 de maig de 18.00 h a 22.00 h; dissabte dia 5 d’11.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 22.00 h; i diumenge 6 de maig d’11.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 20.00 h.

 

En aquesta ocasió comptarem amb la inestimable col·laboració de Francisco Mas (divendres per la vesprada), Rosa García (dissabte pel matí), Francisco Álvarez (dissabte per la vesprada), Porcelanas Mercedes (diumenge pel matí) i Gloria Lacruz (diumenge per la vesprada). Artesans de Manises que mostraran al públic diferents tècniques artesanals en ceràmica que donen per resultat un producte de qualitat, fet a mà, amb molta cura i detall.

 

A l’interior de la plaça de Bous es realitzaran diferents actuacions entre les quals destaquem la que realitzarà el Grup de Danses Repicó de Manises el diumenge 6 de maig a les 18.00 h. Aquesta associació cultural té com a finalitat la recuperació i difusió de la cultura i folklore tradicionals, ressaltant la necessitat d’interpretar els balls i les cançons que estan en perill de desaparició.

 

També a l’interior estarà habilitada la zona gastronòmica. Un espai on es podran degustar plats tradicionals de la nostra rica cuina valenciana. A més hi haurà showcookings com el que realitzarà el dia 5 a les 11.45 h l’establiment maniser Café Sant Joan Restaurant que ens mostrarà com fer un «Pastrami / Pulled pork maniser». L’horari de la zona gastronòmica serà: divendres 4 de maig de 18.00 h a 23.00 h; dissabte dia 5 d’11.00 h a 23.00 h; i diumenge 6 de maig d’11.00 h a 20.00 h.

 

Enguany, els assistents podran participar en el Passaport Fira de les Comarques. Una iniciativa que permet al visitant conéixer els diferents atractius culturals dels municipis participants i, una vegada obtinguts els segells establits, podran participar en el sorteig de fantàstics premis com: un plat de ceràmica de l’Associació Valenciana de Ceràmica AVEC-Gremio, un sopar en Café Sant Joan Restaurant per a dues persones i un dinar o sopar al Restaurant «Casa Guillermo» també per a dues persones.

PublicitatJuega Limpio Orihuela