19:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Manises organitza activitats culturals i lúdiques incloses en les activitats relacionades amb les Trobades d’Escoles en Valencià

Les activitats han començat avui a las 10:00 hores, amb la Volta a Peu, organitzada per la Regidoria d’Educació, que partirà des dels centres escolars fins a arribar a la Plaça Rafael Atard. A aquesta activitat estan invitats a participar tots els xiquets i xiquetes de Manises.

Abans, a les 9:15 una parella de tabal i dolçaina arreplegarà als alumnes dels centres escolars i els instituts per anar tots en diverses cercaviles fins a la plaça Rafael Atard on es realitzarà una lectura d’un manifest, es cantarà la cançó de la Trobada, es tocaran cançons i es farà la presentació de Cabuts i Gegants construïts en cada col·legi.

La Regidora d’Educació de l’Ajuntament de Manises, Pilar Molina, ha manifestat que “aquestes activitats reforcen la nostra cultura i la nostra llengua. Estan invitats tots els veïns de Manises per a gaudir junts d’un dia ple de signes de la nostra identitat”.

Ja a la vesprada, a les 17.00 hores, s’inaugurarà el Mapa de la Comarca al Boscany de la Casa de Cultura amb la participació del Guaix i representants de l’Ajuntament .

Després, es lliuraran els Premis Sambori de literatura en valencià en dues passes, a les 17: 30 es farà el primer passe per a escoles infantils i primer cicle de primària i amb una actuació teatralitzada adaptada. El segon passe, tindrà lloc a les 19:30 hores per a xiquets més majors.

Tots els actes han estat organitzats per Guaix-Coordinadora pel Valencià amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Manises.

Últimas noticias

Contenido relacionado