Una persona implicada en un delicte contra el patrimoni per més de 200.000 euros a Manises

En el marc de l'Operació “FINI” realitzada per la Guàrdia Civil d'Aldaia s'ha procedit a la detenció d'un home de nacionalitat colombiana, implicat en un delicte contra el patrimoni en naus industrials

Dins dels serveis establits de forma permanent per la Guàrdia Civil de València per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes en establiments dedicats al reciclatge, la Guàrdia Civil va procedir a la detenció d’un home de 42 anys per la seua implicació en un delicte contra el patrimoni (furt) en naus industrials.

Les investigacions s’inicien el dia 04 de gener de 2019, després de la presentació d’una denúncia per part d’una empresària d’origen xinés, la qual va manifestar haver sigut víctima en el seu negoci de sostracció de material divers per valor de milers i milers d’euros.

En les primeres gestions, es van realitzar diverses inspeccions oculars en diverses naus de l’empresa, observant que no existien indicis de cap forçament en cap dels seus accessos, motiu pel qual les investigacions es van centrar en el mateix personal de l’empresa.
El material denunciat com sostret es tractava d’alumini, acer inoxidable i ferro, el qual es presentava en múltiples formats com a prestatges, perfils, esquadres, etc.

El valor del material sostret de la totalitat de magatzems, es va xifrar en més 200.000 euros.

La principal via d’investigació es va centrar en l’encarregat del magatzem del qual va desaparéixer el material, observant que aquesta persona, no posseïa ni vehicle propi ni permís de conduir, per la qual cosa es va remenar que el material poguera haver sigut ocultat o venut en algun lloc pròxim en el mateix polígon industrial.

Després de realitzar les pertinents gestions, es va trobar part del material sostret, el qual s’havia venut a pes en un centre de reciclatge pròxim a l’empresa. Es va poder esclarir així, que el material havia sigut venut pel treballador en el qual es va centrar la investigació, el qual havia traslladat el material amb els mateixos mitjans de l’empresa per a la qual treballava.

Es va recuperar material per valor de 2000 euros, el qual va ser entregat al seu legítim propietari.

Les diligències instruïdes han sigut entregades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 3 de Quart de Poblet.

Publicitat