Ja estan a la venda els dècims del sorteig especial de Loteries de l’Estat que tindrà lloc a Manises, el pròxim 10 de juny, a les 13:00 hores, a la Plaça Rafael Atard. Els dècims, que ja es poden comprar a les 4.000 administracions de loteria que hi ha en Espanya, porten la imatge d’un edifici emblemàtic de Manises.
Aquesta és la primera vegada que Manises acull un sorteig de Loteries de l’Estat. Encara que a l’any, Loteria Nacional du a terme uns huit o deu sorteigs viatgers en diferents poblacions de tota Espanya, són moltes les ciutats que ho sol·liciten a la «Sociedad Estatal Loterias y Apuestas del Estado (SELAE)», però poques les escollides.
Enguany tots els dècims de loteria que es venen amb motiu d’aquest sorteig de Loteria que tindrà lloc a Manises portaran la imatge de la façana de l’Edifici “El Arte” situada a l’avinguda Els Tramvies i que pertany a una façana de l’antiga fàbrica de ceràmica de J.B. Huerta Aviñó. Aquesta façana, elaborada tota en ceràmica amb el predomini del color blau cobalt, és un dels monuments més representatius de la ciutat de Manises, bressol de la ceràmica. La façana s’ha triat com a imatge del sorteig ja que Manises sempre va estar i estarà relacionada amb la ceràmica.
La cartelleria que prepararà Loteries de l’Estat per a promocionar aquest sorteig, serà exposada en les 4.000 administracions de loteries i els 6.000 punts de venda “Mixts” de la xarxa comercial de Loteries de l’Estat situades per diversos punts de tota Espanya.
Amb aquest sorteig de loteria, un dels objectius principals que es pretén assolir des de l’Ajuntament de Manises en col·laboració amb la SELAE i concretament amb la Loteria Manises, és dur per tota Espanya el nom i el patrimoni artístic de Manises i donar-lo així a conéixer més enllà dels nostres voltants.
Per a aquest sorteig cada dècim té un preu de 12 euros. S’emeten 100.000 nombres diferents i cadascun d’aquests nombres té 100 dècims.
Total, es posen a la venda 10.000.000 de dècims i es repartiran en premis 84.000.000 euros.
Un vegada celebrat el sorteig, si no han obtingut cap premi, els habitants de la població on se celebra el sorteig viatger solen guardar els dècims amb la imatge del seu poble com a record d’aquest atípic esdeveniment.