Manolo Mata defensa els lliuraments a compte per mantindre els serveis públics essencials

El síndic socialista ha indicat que la possibilitat de prorrogar els pressupostos "no seria dolenta perquè els comptes de 2019 eren molt expansives i permetrien tindre un marge efectiu".

PublicitatAVL

El síndic del grup parlamentari socialista en Les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha qualificat de una “grandíssima notícia” que hagen arribat els lliuraments a compte, tal com s’havia compromés el govern central, i ha apuntat que “mentre no hi haja un sistema de finançament just aquesta via és la més adequada per a complir amb les obligacions, pagar als proveïdors, que ningú es veja perjudicat i que en absolut afecte els serveis públics essencials com la sanitat, educació i els serveis socials”.

Quant a la pròrroga de pressupostos, ha indicat que “el pressupost de 2019 va contemplar increments espectaculars en inversions i estava molt vinculat al que s’estava fent en el Govern central”. No obstant això, Mata ha advertit que “l’actual situació és diferent perquè no sabem els grans números del pressupost d’Espanya i, per això, serà difícil fer un pressupost”. Davant això, ha assenyalat que la possibilitat de la pròrroga de pressupostos “no seria massa dolenta perquè els comptes de 2019 eren molt expansives amb un creixement del 9,8% i, per tant, es tindria un marge efectiu per a fer el que és necessari en la Comunitat”.

PublicitatRovira  

Mata, que ha realitzat aquestes declaracions durant a l’acte de celebració de la patrona de la Guàrdia Civil, ha assenyalat que Espanya “és un Estat complex però divers i plural” i, en aquest sentit, ha reconegut “el treball històric que ha realitzat la Guàrdia Civil a Espanya”. A més, ha destacat que el recent episodi de la DANA ha “sigut el màxim exemple de la coordinació de tots els cossos i forces de seguretat de l’Estat, així com dels serveis i institucions tant autonòmics com nacionals”.