Mata: “El PP acudeix al Constitucional per eliminar drets, i els socialistes per mantenir-los i ampliar-los”

AVL

El sotsecretari general del PSPV i síndic en Les Corts, Manolo Mata, ha destacat avui “el treball i obstinació del llavors diputat socialista al Congrés, Ximo Puig, per recórrer davant el Tribunal Constitucional el decret llei que suposava una indemnització milionària a diverses empreses per la paralització del projecte Castor”. “Avui el Constitucional dóna la raó a l’ara president de la Generalitat i obliga al Govern de Mariano Rajoy a retornar a les butxaques dels espanyols i consumidors 1.350 milions d’euros en la factura del gas”, explica Mata qui contrasta que “mentre el PP acudeix al Constitucional a eliminar drets, els socialistes el que fem sempre és mantenir-los i ampliar-los”.

“L’acció decidida que van prendre fa gairebé tres anys el llavors diputat Ximo Puig i el grup parlamentari socialista al Congrés han portat avui a l’anul·lació del decret llei que indemnitza a determinades empreses amb 1.350 milions per les instal·lacions del projecte Castor”, ha indicat Manolo Mata per qui “era evident que no es podia pagar aquests diners sense fer una avaluació, sense saber el que havia passat, sense saber els qui podien ser responsables que no funcionés aquell projecte d’extreure gas de les nostres costes i de les de Tarragona”. Però avui, ha sentenciat Mata, “aquest decret és nul” i “hi ha 1.350 milions que s’han de retornar a la butxaca dels consumidors i usuaris que estan veient com s’engreixa la seua factura del gas per pagar aquella decisió inadequada”. “És el Govern d’Espanya el que ha de tramitar una llei ordinària, ha d’avaluar què va passar, ha de quantificar amb rigor i el que ha de posar sobre la taula les solucions per a aquesta absurda decisió d’acudir a un decret llei”, ha explicat el síndic socialista en Les Corts.

Per a Manolo Mata, “la decisió d’acudir al Tribunal Constitucional és una decisió política”. “Quan Ximo Puig va encapçalar als 50 diputats socialistes perquè acudiren al Tribunal Constitucional per retornar drets a la gent i retornar 1.350 milions que havien estat malbaratades pel Govern de Rajoy, era una decisió per beneficiar a la majoria”, argumenta el dirigent del PSPV qui contrasta la postura dels socialistes amb la d'”aquells que es dediquen a acudir al Constitucional a eliminar drets”. “El PP es va personar perquè s’eliminés la sanitat pública universal acordada pel Govern valencià, per eliminar-les ajudes a la pobresa energètica que va acordar el Govern valencià, per eliminar els avantatges per poder adquirir habitatges dignes en la Comunitat Valenciana”, hi ha recordat Mata. “El repte és polític”, ha indicat “i el PP sempre accepta el repte d’eliminar drets mentre els socialistes el que fem sempre és mantenir-los i ampliar-los”.

Desconvoca la vaga en FGV
Respecte a la vaga plantejada en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, el sotssecretari del PSPV ha valorat el treball del president Ximo Puig que “ha retornat la tranquil·litat als usuaris de FGV a València i Alacant”. “Després de setmanes de conflicte i possibles aturs que havien acordat els sindicats, en el despatx del president Puig s’han buscat solucions que han satisfet a totes les parts”, ha apuntat Manolo Mata qui també ha incidit que “podem congratular-nos que en vespres que les festes nadalenques i any nou, estiguem en condicions d’assegurar que no va a haver-hi aturs a la xarxa del transport de ferrocarrils de la Generalitat en els quals centenars de milers d’usuaris podien haver vist compromés el seu treball i el seu moment d’oci”.

- Advertisement -
CatalanSpanish