Mans Unides València presenta avui la seua campanya contra la fam

mans unides fam valencia

Mans Unides ha engegat la seua nova campanya anual, amb el lema “Comparteix el que importa”, que serà presentada a València avui, dimarts, a les 18.30 hores, en el Palau Colomina de la Universitat CEU Cardenal Herrera, situat en el carrer Almudín, 1, de València.

En el marc d’aquesta campanya, Mans Unides València impulsarà 18 projectes de lluita contra la fam en 14 països d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina, amb més de 54.000 beneficiaris directes i 130.000 indirectes, han indicat fonts de l’ONG catòlica.

En la presentació a València participarà Eladio Seco, delegat de Mans Unides València, i intervindrà Eduardo Mendoza, expert en seguretat alimentària, que compartirà la seua experiència en la lluita contra la fam a través de projectes de desenvolupament a Bolívia.

Igualment, seran presentats els actes programats a València amb motiu de la Jornada Nacional de Mans Unides, el diumenge 11 de febrer.

Així, el divendres, 9 de febrer, coincidint amb el Dia del Dejuni Voluntari, parròquies de tota la diòcesi han organitzat sopars de fam -i col·legis i centres educatius, esmorzars i berenars solidaris- “com a gest de suport als més de 800 milions de persones que pateixen la fam cada dia en el món”. Aqueix mateix dia tindrà lloc, a les 13 hores, una missa en acció de gràcies en la Basílica de la Verge dels Desemparats.

La campanya de Mans Unides en 2018 “se centrarà en tres qüestions essencials i urgents per a acabar amb la pobresa i la fam, que són afavorir iniciatives que permeten l’accés als aliments per a consum humà, i no per al benefici econòmic; impulsar sistemes de producció mediambientalment sostenibles; i plantejar propostes que eviten la pèrdua i el desaprofitament d’aliments”.

Continua el trienni de lluita contra la fam

Amb aquesta campanya, quasi 60 anys després que les fundadores de Mans Unides decidiren “declarar la guerra a la fam”, l’ONG catòlica arriba en 2018 al final d’un treball de tres anys “en els quals ha posat el focus en la lluita contra la fam i a aprofundir sobre les seues causes i possibles solucions”.

Sota el hashtag #ComparteLoQueImporta, Mans Unides “convida als ciutadans a compartir, també en xarxes socials, la realitat en la qual viuen milions de persones en un món en el qual, en l’últim any, ha augmentat fins a un 11 per cent”, han afegit les mateixes fonts.

Mans Unides recorda que 815 milions de persones passen fam en el món -uns 38 milions més que l’any anterior- el que suposa l’11% de la població mundial, la desnutrició crònica infantil afecta a 155 milions de xiquets menors de 5 anys i 15,3 milions de persones van ser desplaçades a causa de les crisis alimentàries que van desencadenar els conflictes.

Per a Mans Unides, solucionar aquesta xacra passa per “acompanyar als més pobres, reforçar el dret a l’alimentació dels xicotets productors, contribuir al canvi cap a uns sistemes alimentaris més justs i educar per a una vida solidària i sostenible”.