la Confederació Hidrogràfica del Xúquer presenta en Albal els nous mapes de risc d’inundabilitat de l’Horta Sud

Més de 70 persones, entre les quals es trobaven alcaldes, regidors i tècnics d'Urbanisme de la comarca han acudit a la jornada on han conegut algunes de les conclusions de l'estudi

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHDJ) ha presentat este dimarts a albal els mapes que ha elaborat amb el risc de perillositat i risc d’inundabilitat de les demarcacions afectades. Cal recordar que el pla de gestió del risc d’inundació de la demarcació hidrogràfica del Xúquer s’està revisant, per aquest motiu i, en compliment del Reial Decret 903/2010 d’avaluació i gestió, la CHDJ ha elaborat estos mapes de perillositat i risc d’inundabilitat de les demarcacions afectades.

La nova cartografia passarà a exposició pública el 19 de juliol però hui Albal ha acollit la presentació d’aquests treballs que recullen informació sobre la rambla del Poyo i els barrancs de Picassent, Pozalet i La Saleta. L’acte s’ha celebrat aquest matí en el saló de plens i ha estat presidit per l’alcalde de la ciutat, Ramón Marí.

Més de 70 persones, entre les quals es trobaven alcaldes, regidors i tècnics d’Urbanisme de la comarca han acudit a la jornada on han conegut algunes de les conclusions de l’estudi, entre ells el d’Aldaia, Guillermo Luján, Salvador Masaroca de Beniparell i Francisco A.Menges de Massanassa. En l’elaboració d’aquests mapes han col·laborat els consistoris afectats, a través dels seus serveis municipals.

El Comissari d’Aigües de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo, acompanyat de tècnics de l’organisme ha exposat els criteris respecte a la metodologia utilitzada i ha anunciat l’obertura del preceptiu tràmit de consulta pública que s’estendrà per tres mesos.

Ramón Marí ha explicat que va ser una reivindicació dels ajuntaments la d’ajustar els càlculs dels mapes d’inundabilitat i que va partir d’Albal, “amb el nou informe hem aconseguit que es reduïsquen en un 60% les quotes per risc d’inundacions”. L’alcalde ha posat en valor el treball realitzat pels tècnics, “portem molt temps reclamant una solució a l’informe estricte del 2016 que va ser elaborat pel Ministeri i que minvava la concessió de llicències urbanístiques i que a més s’allunyava de la realitat dels pobles”. Al temps, ha agraït la implicació en aquest projecte de la Diputació de València que ha col·laborat en l’elaboració dels informes.

Per part seua, Miguel Polo, ha confirmat que amb l’estudi s’ha aconseguit que els resultats sobre el risc d’inundacions s’ajusten més a la realitat.

ValenciàEspañol