Marco aprofita la reunió amb Marzà per demanar-li que ‘intercedisca’ en “els entrebancs del PGOU”

PublicitatAVL

La reunió entre l’ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Educació prevista per plantejar “les necessitats educatives de la ciutat” i que el conseller Marzà i l’alcaldessa han qualificat de “molt productiva” sembla haver servit també per a parlar d’altres qüestions com ara l’actual paralització del PGOU.

Encara que la trobada s’emmarca, com ha recordat el conseller, dins de la col·laboració entre administracions i equips de treball i que l’alcaldessa ha reiterat que tant ella com Marzà, estaven en qualitat de representants de dues administracions, i no com a membres dels seus respectius partits polítics, Marco ha comentat, de manera cordial i amb certa complicitat que han aprofitat per a demanar-li que “ens ajude des del Consell en els entrebancs del pla urbanístic”.

PublicitatRovira  

Amb tot, a ningú se li escapa que recordar-li al conseller la situació del Pla General d’Ordenació Urbana, actualment en espera de resposta de la conselleria de Medi Ambient, encapçalada per la companya de partit de Marzà, Mireia Mollà, i fer-ho públic a la roda de premsa posterior, és, si més no, tota una declaració d’intencions.

Al marge d’això i pel que fa als temes propis de l’àmbit educatiu, Marzà ha recordat els 15 milions d’euros invertits a Castelló a través del programa “Edificant” per remodelació de centres educatius i hi ha agraït el treball de col·laboració entre equips de govern. També ha aprofitat per a reiterar xifres com les dels “270 mestres més que estan treballant a la ciutat de Castelló, amb el govern del Botànic”.

Altres qüestions que s’han tractat ha estat també la necessitat de crear eixos Consells Comarcals de Formació Professional dels que hi ha pendent una pròxima reunió el dia 19. Marzà ha reconegut que cal buscar la forma “per oferir una formació que s’adeqüe més al sector productiu”.

LA QUEIXA DEL CSIF PEL B2 D’ANGLÉS DELS DOCENTS

D’altra banda, el conseller també s’ha pronunciat de manera taxativa respecte a la petició d’una reunió per part del sindicat CSIF que qüestiona que han canviat les coses en referència als terminis per l’exigència als docents de tindre el certificat B2 d’anglés. Al respecte, Marzà ha afirmat: “No cal una reunió per a llegir-se la Llei”.

En este sentit, el conseller s’ha referit a la formació que està rebent el professorat en matèria d’anglés “amb estades a l’estranger pagades per la Conselleria” i ha assegurat que per Castelló, “hi ha 37 auxiliars de conversa, més per Castelló que els que ens vam trobar nosaltres a tot el País Valencià”.