22.2 C
Valencia

Marco aprofita la reunió amb Marzà per demanar-li que ‘intercedisca’ en “els entrebancs del PGOU”

- Publicitat -AVL

La reunió entre l’ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Educació prevista per plantejar “les necessitats educatives de la ciutat” i que el conseller Marzà i l’alcaldessa han qualificat de “molt productiva” sembla haver servit també per a parlar d’altres qüestions com ara l’actual paralització del PGOU.

Encara que la trobada s’emmarca, com ha recordat el conseller, dins de la col·laboració entre administracions i equips de treball i que l’alcaldessa ha reiterat que tant ella com Marzà, estaven en qualitat de representants de dues administracions, i no com a membres dels seus respectius partits polítics, Marco ha comentat, de manera cordial i amb certa complicitat que han aprofitat per a demanar-li que “ens ajude des del Consell en els entrebancs del pla urbanístic”.

Amb tot, a ningú se li escapa que recordar-li al conseller la situació del Pla General d’Ordenació Urbana, actualment en espera de resposta de la conselleria de Medi Ambient, encapçalada per la companya de partit de Marzà, Mireia Mollà, i fer-ho públic a la roda de premsa posterior, és, si més no, tota una declaració d’intencions.

Al marge d’això i pel que fa als temes propis de l’àmbit educatiu, Marzà ha recordat els 15 milions d’euros invertits a Castelló a través del programa “Edificant” per remodelació de centres educatius i hi ha agraït el treball de col·laboració entre equips de govern. També ha aprofitat per a reiterar xifres com les dels “270 mestres més que estan treballant a la ciutat de Castelló, amb el govern del Botànic”.

Altres qüestions que s’han tractat ha estat també la necessitat de crear eixos Consells Comarcals de Formació Professional dels que hi ha pendent una pròxima reunió el dia 19. Marzà ha reconegut que cal buscar la forma “per oferir una formació que s’adeqüe més al sector productiu”.

LA QUEIXA DEL CSIF PEL B2 D’ANGLÉS DELS DOCENTS

D’altra banda, el conseller també s’ha pronunciat de manera taxativa respecte a la petició d’una reunió per part del sindicat CSIF que qüestiona que han canviat les coses en referència als terminis per l’exigència als docents de tindre el certificat B2 d’anglés. Al respecte, Marzà ha afirmat: “No cal una reunió per a llegir-se la Llei”.

En este sentit, el conseller s’ha referit a la formació que està rebent el professorat en matèria d’anglés “amb estades a l’estranger pagades per la Conselleria” i ha assegurat que per Castelló, “hi ha 37 auxiliars de conversa, més per Castelló que els que ens vam trobar nosaltres a tot el País Valencià”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,722FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià