13 C
Valencia

Marco insta al delegat de la Generalitat en la UE a buscar col·laboració comunitària

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El delegat de la Generalitat Valenciana en la Unió Europea, Joan Calabuig, ha traslladat a l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, el seu compromís d’impulsar les iniciatives que, en l’àmbit comunitari, puguen beneficiar a la capital de la Plana. Així s’ha pronunciat després de la reunió que ha mantingut en l’alcaldia, en la qual s’han repassat les diferents línies d’actuació que contempla el conveni de col·laboració subscrit entre l’Ajuntament i la Fundació Comunitat Valenciana.

Entre altres qüestions, l’alcaldessa s’ha mostrat interessada en aprofitar la fundació per a “recolzar a Castelló en les exhibicions de les diferents exposicions i iniciatives que l’Ajuntament vulga promocionar a Brussel·les i que siguen d’interés general”. En aqueix sentit, es contempla que el Parlament Europeu i la resta d’institucions comunitàries poden ser un aparador ideal per a promocionar les festes de la Magdalena, declarades d’Interés Turístic Internacional, així com els atractius culturals i ambientals de la ciutat.

De la mateixa manera, el delegat de la Generalitat Valenciana ha avançat que treballarà perquè Castelló, dins del marc del mateix conveni, aculla accions impulsades per la Unió Europea, com a xarrades, fòrums i reunions de treball. Finalment, ha felicitat a l’alcaldessa pels grans avanços que s’estan duent a terme dins de les estratègies Edusi, amb inversions que ascendeixen a 20 milions d’euros, entre la Unió Europea i l’Ajuntament.

“Europa és un espai d’oportunitats per a Castelló i des de l’Alcaldia i des del Govern municipal hem obert la porta al finançament de projectes de desenvolupament urbà amb finançament comunitari”, ha expressat Marque. Les inversions amb fons europeus, ja en marxa, permetran desenvolupar projectes de renovació urbana i de modernització de serveis essencials per a la ciutadania.

- Publicitat -

En la reunió, en la qual també ha estat present el regidor de Joventut, José Luis López, s’ha abordat també la pròxima convocatòria d’una beca europea dirigida a joves titulats i titulades superiors per a realitzar pràctiques formatives en el camp dels projectes europeus. L’alcaldessa ha destacat que “aquesta beca suposarà una oportunitat professional i personal per a la persona seleccionada però a més ha de servir per a obrir més oportunitats per a Castelló a Brussel·les”.

López ha assenyalat que la comesa principal de la beca és el coneixement, estudi i assessorament tècnic de projectes i activitats que puguen ser cofinançats per la Comunitat Europea i es desenvoluparà, en un primer període, en la seu de la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea de Brussel·les i, posteriorment, en les Oficines d’Informació Juvenil del Negociat de Joventut de l’Ajuntament de Castelló de la Plana.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,333FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Onda estrena ‘oficialment’ Nadal amb l’encesa de llums

Dos óssos gegants han acompanyat l'alcaldessa i la regidora de festes en la màgia de l'inici d'unes celebracions que ofereixen una àmplia programació virtual i presencial amb més d'una vintena d'actes.

SAÓ guanya les eleccions al claustre de l’UJI

És la tercera vegada consecutiva que guanya els comicis electorals universitaris.

Sanitat registra 1.722 nous casos de coronavirus i 13 defuncions

Per províncies els nous casos positius són: 143 a Castelló, 520 a Alacant i 1.059 a València.

Facebook i Instagram eliminaran les ‘fake news’ contra les vacunes de la Covid-19

Algunes de les informacions que no admetran les dues xarxes socials són les afirmacions que les vacunes contenen microxips o les teories conspiratives que s’han demostrat falses, com que s’està utilitzant sense el seu consentiment poblacions específiques per a provar la seguretat de la vacuna.

Investigadores Vila-realenques de batxillerat guanyen un certamen del CSIC

Dues estudiantes de 1r de Batxillerat del Col·legi Santa Maria de Vila-real han aconseguit el 1r premi en el XXXII Congrés Joves investigadors, el més prestigiós d’Espanya a nivell juvenil, organitzat per l'Institut de la Joventut, el Ministeri d'Universitats i el CSIC.
- Advertisement -

: Valencià