Marco impulsa la projecció d’Escala a Castelló amb una presentació al Senat francés

L'alcaldessa participa en un acte institucional amb el seu homòleg de Séte per a anunciar les novetats de la nova edició.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha sigut convidada este dimarts a la capital francesa per a presentar la nova edició d’Escala a Castelló en una roda de premsa que se celebrarà al Senat francés, davant la premsa parisenca. Marco ha sigut convidada pels organitzadors d'”Escale à Séte”, el festival mariner germà, així com dels responsables de l’administració regional d’Occitània, responsables de la Unesco a França i el cos diplomàtic holandés, ja que els vaixells més importants d’esta tercera edició naveguen sota bandera dels Països Baixos.

L’alcaldessa de Castelló ha destacat la importància d’esta presentació per a impulsar i consolidar la projecció internacional d’este esdeveniment turístic. “Escala a Castelló ja té el reconeixement nacional, com va quedar patent amb el suport en Fitur de la ministra de Turisme, Reyes Maroto”, apunta Marco. L’alcaldessa destaca que “la invitació per a presentar esta cita a França és un suport per a projectar internacionalment Escala a Castelló, el nostre esdeveniment turístic més important”.

Marco apunta que esta presentació al Senat de París reforça l’aliança estratègica que permetrà consolidar a Escala Castelló com a festival mariner. Cal recordar que la ministra de Turisme, Reyes Maroto, va participar en la presentació d’esta cita en FITUR i va valorar este projecte com “un atractiu turístic nacional i internacional” i com “una experiència única”. Ara, la presentació a París contribuirà a ampliar la repercussió internacional d’Escala a Castelló.

La col·laboració entre totes dues ciutats està afermant els dos festivals de tradicions marineres com els més importants d’Europa, tant per la participació de vaixells, com pel gran nombre d’activitats que durant dos caps de setmana consecutius se celebren en les dues trobades. “Escale à Séte”, té lloc del 7 al 13 d’abril, mentre que Escala a Castelló es desenvoluparà des del 16 al 20 del mateix mes. D’esta forma, els vaixells comencen la seua travessia pel Mediterrani en el sud de França, per a després arribar fins a Castelló.

Escala a Castelló arriba a la seua tercera edició amb rècord de vaixells participants i amb el repte de superar els 75.000 visitants que han tingut les dues cites anteriors. En esta ocasió, a més del Galeón i la Nao Victoria, que ja van participar en 2018 i 2019, s’espera l’arribada dels espectaculars Oostershelde i Morgenster, holandesos, a més del gran veler Le Français i el rus Sthandart, rèplica d’un vaixell del tsar Pere el Gran.

També s’espera comptar amb els vaixells locals, com són el Paradís, dedicat a Pesca Turisme; el Galán, un vaixell de l’Armada encara per confirmar; les embarcacions de salvament marítim i de la Guàrdia Civil. La col·laboració amb el Club Nàutic també permetrà impulsar de nou nombroses activitats per als més xicotets que vulguen iniciar-se en els esports nàutics. Com en anys anteriors, hi haurà un mercat mariner, tallers infantils, conferències, actuacions musicals i un llarg etcètera de novetats.

CatalanSpanish