19:10 - domingo, 1 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

InicioPolíticaMarco (PSPV): "L'eliminació del...

Marco (PSPV): “L’eliminació del copagament sanitari ja beneficia a 55.000 pensionistes i dependents en la província de Castelló”

Els socialistes de Castelló han manifestat el seu satisfacció perquè el Govern valencià, presidit per Ximo Puig, haja complit amb la promesa electoral d’eliminar el copagagament farmacèutic a pensionistes i persones amb discapacitat, una mesura que ja beneficia a 55.000 ciutadans en la província.

Així la secretària de Benestar Social de l’executiva provincial del PSPV-PSOE de Castelló, Rosa Marco, ha assenyalat aquest matí que “la iniciativa té com a objectiu garantir la protecció de la salut de les persones més vulnerables corregint-se així la injustícia comesa pel Govern de PP, que obligava a milers de castellonencs a triar entre medicarse o menjar”.

Marco ha recordat que en la província de Castelló més de 55.000 pensionistes i persones amb discapacitat, que fins a l’entrada en vigor el passat dia 1 de gener del decret que elimina el copagament farmacèutic havien d’abonar entre el 10% i el 40% dels fàrmacs, “podran ara seguir els seus tractaments mèdics sense cost algun per a ells, així com adquirir el material ortoprotésic necessari per a poder portar una vida digna”.

Segons la dirigent socialista, “el 7,9% de les persones que viuen en la província de Castelló havien deixat de prendre algun medicament receptat pel seu metge per no poder assumir el seu cost, així com que el 24% de les persones discapacitades no van poder adquirir el seu material ortoprotésic posant així en risc la seua salut i el seu procés de recuperació funcional”.

Per açò, Marco ha destacat que amb aquesta i amb altres mesures preses “el Consell està revertint totes les polítiques antisocials desenvolupades pels governs del PP estatal i autonòmic, demostrant la seua aposta per desenvolupar polítiques que beneficien a la majoria de la ciutadania i reparen els greuges comesos en contra dels col·lectius més vulnerables com són les persones discapacitades i els pensionistes”.

Per a finalitzar, Marco recorda que ” la cohesió social i l’atenció a les persones són un eix essencial del treball diari del Govern valencià, i que amb aquesta mesura es demostra que el president està complint el que promet i que el social és la clau per a construir una Comunitat Valenciana millor i més justa”.

Get notified whenever we post something new!

spot_img

Create a website from scratch

Just drag and drop elements in a page to get started with Newspaper Theme.

Continue reading

Mazón: ‘Tiene que haber una nueva referencia, una Fe en Castellón, un nuevo hospital’

El presidente del PPCV denuncia que 'los niños de la ciudad de Castellón esperan hasta 4 meses para ser operados. Hoy hay más de 230 niños en lista de espera'

Sanidad registra 1.439 nuevos casos de coronavirus y 2.427 altas

Un total de 3.054.625 personas ya ha recibido la pauta completa

Declarados varios brotes de coronavirus en Vinaròs, Vila-real, Nules y Castelló de la Plana

Desde el Consistorio local insisten a través de las redes sociales lo fundamental que es cumplir las normas sanitarias

Enjoy exclusive access to all of our content

Get an online subscription and you can unlock any article you come across.