15.8 C
Valencia

Marco recolza Qualicer per a contribuir a la promoció de la cerámica

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha confirmat la col·laboració de l’Ajuntament en el finançament del Congrés Mundial de la Qualitat del Taulell i del Paviment Ceràmic (Qualicer). Marco ha mantingut una reunió amb la presidenta de la Cambra de Comerç, Lola Guillamón, i el president del Col·legi Oficial d’Enginyers Superiors Industrials, Javier Rodríguez Zunzarren, als quals ha transmés el suport municipal a les iniciatives que cerquen la promoció de la indústria taulellera castellonenca.
“Castelló és sinònim de ceràmica i des del Govern municipal hem estat, estem i estarem sempre amb la indústria”, afirma Marco. “Qualicer representa l’aposta per la modernització, la tecnologia i la innovació, aspectes que són especialment importants per al rellançament de l’economia”, afegeix. En eixe sentit, l’Ajuntament pretén potenciar la col·laboració pressupostària perquè el congrés torne a ser una realitat en 2018. L’alcaldessa, Amparo Marco, ha acceptat la invitació de la comissió organitzadora per a formar part del Comité d’Honor de Qualicer.

L’última edició de Qualicer va atraure a més de 600 congressistes procedents de 19 països i es van presentar 81 comunicacions en forma de conferències, ponències o pòster; també va haver-hi, sis taules debat per a analitzar els canals de futur de la recerca. Els debats giren entorn del potencial de la innovació per a ajudar a les empreses a adaptar-se a la nova situació del mercat, cada vegada més globalitzat i més competitiu.

La indústria espanyola del sector ceràmic i afins aglutina en aquests moments a 250 empreses situades en la província de Castelló. El sector dóna ocupació directa a quasi 19.500 treballadors, amb una facturació en 2015 que va aconseguir els 4.575 milions d’euros. La concentració empresarial del sector en la província fa que el volum de les exportacions que representa al voltant del 75% de la producció supere els 3.405 milions d’euros. La pretensió de Qualicer és contribuir a la recuperació del sector, de manera que s’aconseguisquen les xifres de facturació i ocupació de 2007, abans de la crisi.

A més, de la Càmera i el Col·legi d’Enginyers, Qualicer compta amb la col·laboració d’associacions empresarials, com l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells, Paviments i Rajoles Ceràmiques (Ascer), l’Associació Nacional de Fabricants de Frites, Esmalts i Colors Ceràmics (Anffecc), i l’Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària i Béns d’Equip per a la Indústria Ceràmica (Asebec), així com l’ITC.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,650FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià