viernes, 29 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Marcos adverteix que amb la llei “nyap” de Puig desapareixen 1.500 policies locals

Assenyala que en les últimes vacances van faltar 400 agents en els diferents municipis

La portaveu de Governació del Grup Parlamentari Popular, Verónica Marcos, ha advertit avui que la nova llei “nyap” de policia local del Consell provocarà la desaparició de 1.500 agents d’un total de 10.000 i suposarà un cost de més de 60 milions a l’any “per una norma que ens fa perdre efectius, un autèntic despropòsit”.

Així, ha assenyalat que en les passades vacances ja van faltar 400 agents de policia local a la Comunitat per atendre les demandes de seguretat dels valencians en aquestes dates a causa del “despropòsit legislatiu” de Ximo Puig.

Marcos ha denunciat que la Llei de Coordinació de Policies Locals està “perjudicant la seguretat, la tranquil·litat i la imatge dels municipis de la Comunitat Valenciana” i “posant el risc motors com el turisme, tan determinants per als pobles de l’interior i de la costa”.

Així, ha recordat que la Llei de Coordinació de Policies Locals no permet als ajuntaments contractar a policies per cobrir els períodes d’afluència de gent en moments puntuals com passava fins ara i “el Consell no ha arbitrat alternatives per cobrir aquestes necessitats”. “Puig ha deixat les plantilles de la policia local en un limbe”.

Per a Marcos, en la nova Llei de policies locals, Puig “fa oïdes sordes a les demandes dels municipis, dels veïns, dels turistes i dels policies locals”.

Sobre aquest tema, ha recordat que l’article 39 de la norma establia una excepció per a la provisió “temporal i urgent” de llocs de treball previ informe de la Direcció general competent, però Puig “ha eliminat aquesta possibilitat creant un problema on no hi havia”. “Una policia local forta i dotada de mitjans és garantia per a la convivència i els drets i llibertats dels ciutadans”, ha assenyalat.

Per això, li ha sol·licitat que “arbitri les iniciatives legals necessàries que permeten a les entitats locals comptar amb els efectius oficials suficients amb l’objectiu de vetllar i garantir la seguretat ciutadana en els municipis de la Comunitat”.

Per a Marcos, la llei és “una oportunitat perduda” que “no recull ni una sola de les 80 al·legacions plantejades pels diferents sindicats” amb el que “neix sense participació ni consens”.

A més, ha assenyalat, la nova llei ja naix “tocada” perquè ja compta amb la impugnació d’articles com el de la validesa del títol universitari propi de Ciències de la Seguretat per a l’accés i promoció, el règim disciplinari, l’accés automàtic d’Oficial a grup B sense títol superior, els serveis de paisà autoritzats per Alcaldia i un “llarg etcètera”.

Últimas noticias

Contenido relacionado