Margallo confirma que presentarà la seua candidatura a liderar el PP

García Margallo ha assegurat que farà efectiva la seua candidatura en les pròximes hores

PublicitatAVL

L’exministre d’Afers exteriors José Manuel García Margallo ha confirmat hui que presentarà la seua candidatura a liderar el PP abans del dimecres, amb el que es convertiria en el tercer aspirant, després de l’anunci dels diputats avilesos Pablo Casado i José Ramón García Hernández.

En declaracions a Efe, García Margallo ha assegurat que farà efectiva la seua candidatura en les pròximes hores, independentment que el president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, faça també el pas per presentar-se.

PublicitatRovira  

Margallo ha explicat que, després de l’anunci de Mariano Rajoy d’abandonar la Presidència del PP, ell va donar un temps per veure si hi havia algun candidat amb el qual pogués coincidir per donar suport a la seua proposta, pensant en Feijóo, alguna cosa que no ha ocorregut.

De fet, l’exministre ha aventurat que, si hagués d’apostar, la seua opinió és que Feijóo no es presentarà.

“Si s’hagués arribat a un acord jo haguera fet un pas enrere. Ara hi ha molta gent que s’ha compromés amb la meua candidatura, ja no em pertany”, ha aclarit.

Els qui estan darrere d’ell són una coalició de voluntaris que està recollint els avals “d’un en un”, sense cap suport orgànic, “fent una labor preciosa, molt artesanal”.

García Margallo ha dit que “sembla que sí” compta ja amb els cent avals necessaris per a ser precandidat, a l’espera de confirmar que tots els que li han donat suport estan al corrent del pagament de la quota.

En qualsevol cas, ha admés que encara no els ha registrat a Gènova, encara que la seua intenció és fer-ho abans del dimecres, quan acaba el termini.

Sobre el sotssecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, que també vol succeir a Rajoy, ha opinat que serà “un magnífic candidat” i ha bromejat en assenyalar que ell -que té 73 anys- no abusarà “de la joventut ni de la inexperiència” dels seus adversaris.

El fet que hi haja diverses candidatures li sembla “bé”, perquè en el procés d'”obrir finestres” cal donar-los als militants la possibilitat de triar.

García Margallo té tot un programa del qual, al seu entendre, hauria de ser desenvolupat pel PP, que coincideix amb el que, en la seua opinió, ha de ser un Govern, amb propostes que abasten des de la política exterior, fins a l’Estat del benestar, la reforma de la Constitució -el “perímetre de la qual” hauria de començar a delimitar-se aquesta legislatura- o el model econòmic i europeu.

Inclou també idees per a l’estructura del partit, convençut que “els militants ja s’han cansat d’assistir a la festa i volen ser protagonistes de la festa” i amb un missatge d’advertiment: “De no ser així, els partits moriran, almenys els tradicionals”.

Entre les mesures suggerides ha apostat per què diputats i senadors puguen presentar les iniciatives que els semblen oportunes sense els controls “tan ferris” actuals per part del grup parlamentari.

Respecte a la crisi catalana, ha precisat que “mai es pot donar un premi als qui han donat un colp d’estat”, però creu que “millorar les coses que no funcionen serveix per a tots, inclosos els catalans”. EFE