Mari Carmen Climent: “A Segorbe hi ha moltíssim treball, però no em fa por. La legislatura serà molt productiva”

Tan sols una setmana i mitja després d'arribar al Govern de Segorbe, Mari Carmen Climent (PP) i el seu equip ja han començat a realitzar les primeres mesures. Entrevistem l'alcaldessa de la capital de l'Alt Palància, qui valora els primers dies al capdavant del consistori i explica els objectius que s'esperen complir.

A part de ser l’alcaldessa de Segorbe, com se de definiria?

Com una dona afable, treballadora i molt segorbina. Sóc un persona normal, humil.

Porta un programa electoral bastant complet, però una vegada s’ha assegut en el despatx, quina pensa que és la mesura més urgent que cal dur a terme?

El nostre programa electoral és un programa molt realitzable i molt essencial. Jo no veig que hi haja una cosa més urgent que una altra, tots els departaments són importants a causa de les manques que hem detectat durant estos quatre anys. Per tant, cada regidor està agafant les seues àrees i treballant. En primera persona puc dir que a part de retornar la normalitat a este Ajuntament, ja hem començat amb la reubicació del mercat del dijous, que és una cosa molt important que volíem fer. Ens vam comprometre a fer-ho, encara que lògicament no es pot fer de la nit al dia perquè això porta treball, temps i reunions amb els comerciants, amb protecció civil, amb la policia, amb els tècnics de l’Ajuntament… La intenció és que en un parell de setmanes estiga solucionat. Segorbe és una població a la qual ve molt de turista, sobretot a l’estiu, i el que no pot ser és que la via més important de la localitat estiga col·lapsada perquè és molt problemàtic.

Foto: Juan Ramón Carrión

Tant en la Diputació de Castelló com a l’Ajuntament de Segorbe l’interés que tenim és el mateix, el benestar dels ciutadans

Una de les coses que afecten també el dia al dia de Segorbe és la relació amb la Diputació. Pensa que la relació amb eixa institució canviarà ara que hi ha un canvi de color en el Govern dels dos llocs?

Jo no entenc que haja de canviar. Tant en la Diputació de Castelló com a l’Ajuntament de Segorbe l’interés que tenim és el mateix, el benestar dels ciutadans. Per tant, l’Ajuntament dels ajuntaments ha d’atendre els ajuntaments i recolzar-los en tot el possible per a la fi comuna. Que siga un color polític diferent no té res que veure. Jo posaré tot perquè la relació siga bona.

Durant este temps ha pogut tindre reunions amb Rafael (exalcalde) i amb el seu equip o s’ha trobat les coses com se les ha trobades?

M’ho he trobat tal com el secretari me l’ha donat. Jo no he tingut amb l’anterior alcalde cap reunió perquè em passara cap documentació ni cap informació. Et puc dir que en eixos 15 dies en els ells van estar en funcions, jo els vaig cridar perquè teníem majoria absoluta i sabíem que anàvem a arribar al Govern. Com a mi m’agrada portar-me bé amb la gent, vaig cridar als tres grups polítics per a tindre’ls la mà i treballar conjuntament per Segorbe. Amb Segorbe Participa la reunió va ser bona, amb Ciudadanos va ser una mica diferent, però tampoc va estar mal, i amb l’alcalde sortint sí que va ser una mica més complexa perquè realment sembla que no vaja a haver-hi una bona relació, però jo els tendisc la mà.

Foto: Juan Ramón Carrión

Hi havia coses per solucionar que s’estaven deixant quietes perquè decidira el següent que arribara

Què és el que més el va sorprendre quan va arribar a l’alcaldia el dia 17 de juny?

Mai saps el que et trobaràs. No et puc dir que em sorprenguera res molt perquè jo ja estava sentint que hi havia coses per solucionar que s’estaven deixant quietes perquè decidira el següent que arribara. Ara s’han solucionat treballant amb els tècnics, ho estem portant molt bé. No hi ha hagut cap sorpresa més gran del normal.

Com valora esta primera presa de contacte com a alcaldessa?

Molt bonica perquè encara que m’he trobat amb coses que es podien haver solucionat abans perquè els tràmits i el temps hagueren sigut més curt, la relació amb la gent i el suport és molt gratificant. Es veu que hi ha alegria, que la gent es desviu per ajudar-te a treballar, per ensenyar-te les coses…El suport de la gent del carrer i del consistori és fenomenal. Estic contenta i hi ha moltíssim treball, però no em fa por el treball, per a res. La legislatura serà molt productiva.

Foto: Juan Ramón Carrión

Parlar d’un ajuntament popular a Segorbe significa també parlar d’un dels polítics que ha donat este poble tant a nivell autonòmic com nacional: Miguel Barrachina. Com és la relació amb el diputat autonòmic i president provincial del PP a Castelló?

Fenomenal, som uns amics excel·lents. El treball fins ara ha sigut fantàstic. En este moment Miguel està a València i serà una relació meravellosa. En qualsevol reunió nostra ell està.

Segorbe va patir un incendi fa uns anys, ¿hi ha previst prendre més mesurades en eixe aspecte?

Per descomptat, el regidor de medi ambient ja està en això, està mirant tota la documentació per a fer la reunió i començar amb el tema perquè és molt important i més amb les temperatures que es preveu que hi haja.

Acaba de constituir-se la comissió de Festes i està creant-se el programa

Foto: Juan Ramón Carrión

Ha definit a Segorbe com un “municipi turístic”. Hi ha alguna novetat prevista per a l’època estival i per a les festes de bous i cavalls de setembre?

Les pliques de l’adjudicació de la contractació de les Festes es van obrir el dijous de la setmana passada i hi ha hagut solament una empresa que ha presentat oferta. Tampoc puc dir molt més perquè estan en este moment treballant en això. Acaba de constituir-se la comissió de Festes i està creant-se el programa.

Només fa setmana i mitja que estem ací i ja tenim diverses coses entre mans

Quin és l’objectiu que es marca d’ací a vacances?

No agafaré vacances, enguany les tinc oblidades. Hi ha bastants objectius, des de cada regidoria hi ha coses importants i s’han començat a treballar en elles, per la qual cosa pensem tindre-les realitzades, però tampoc puc dir res en concret perquè són diverses coses. Només fa setmana i mitja que estem ací i ja tenim diverses coses entre mans. Per exemple, s’han ampliat i canviat horaris de fitness perquè a causa de les altes temperatures que s’agafen allí hi havia hores en les quals la gent no podia anar. A més, la intenció és que el gimnàs en lloc de tancar un mes sol tanque 15 dies durant festes. D’altra banda, a Segorbe tenim moltes associacions que estan contínuament fent esdeveniments i demanant-li a l’Ajuntament les cadires, les taules i les carpes per a organitzar eixos festivals, menjars, etc. Fins ara se’ls demanava una fiança i tenien ells que vindre a carregar i descarregar, però pensàvem que això era un problema i hem tornat a no cobrar fiança, suplint-la amb una fulla de declaració responsable, i a portar el material per a facilitar-los el treball, ja que són els qui es preocupen per fer activitats per al poble. Estem fent coses i ja s’està notant.

 

ValenciàEspañol