L’exalcaldessa de Torrent Maria José Català, candidata del PP a l’alcaldia de València

La decissió ha generat molt malestar en les fileres dels militants del PP de València Ciutat.

Maria José Català serà la candidata del PP a l’alcaldia de València. L’actual portaveu adjunta del PP a les Corts serà ratificada este dissabte en un acte a l’Oceanogràfic de la ciutat pel president de la formació, Pablo Casado.
Génova finalment ha donat llum verda a l’actual diputada autonòmica, que serà cap de cartell electoral del PP per a la ciutat de València. El de María José Català era un dels noms que sonava amb més força els últims mesos, especialment després que un altre dels favorits, Esteban González Pons, deixara entendre que la seua intenció era continuar a Brussel·les com a portaveu del PP en el Parlament Europeu.
Empadronada a València des del dia 28 de desembre
La portaveu adjunta a les Corts i exalcaldessa de Torrent, María José Català, es va empadronar a la ciutat de València el passat dia dels Innocents, 28 de desembre. Un fet que li permetria votar per ella mateixa en el cas que finalment fora nomenada candidata a l’Alcaldia de l’Ajuntament de València i també mostrar una major proximitat davant l’electoral.
Malestar general en les fileres del PP
La gestió de la selecció de la candidata a l’alcaldia de València no ha causat bona sensació en cap dels moments, primer quan se van sondejar independents molts sectors van valorar això com un desprestigi a la fidelitat dels afiliats. La tensió encara va ser més forta quan el nom no se va comunicar als membres de l’executiva autonòmica quan van ser convocats a reunió el dilluns i només se va explicar que se faria públic en l’acte amb Pablo Casado.
Per últim està el malestar de l’actual gestora del PP en València Ciutat i dels militants de base que veuen totalment desestimat el seu paper en estos anys amb l’irrupció d’una candidata de fora de la localitat per a dur a terme la ja complicada carrera electoral pel cap i casal. Alguns d’ells no dan dubtat de qualificar-ho com una greu errada estratègica.
Biografia
Maria José Català, de 37 anys, és llicenciada en dret a la Universitat Cardenal Herrera de València, on també fou màster en administració d’empreses, va exercir l’activitat professional tant en una entitat bancària com en un despatx professional d’advocats i assessors tributaris de València. El març de 2005 va deixar l’activitat professional per a assessorar el Grup Popular Municipal de Torrent, ciutat on resideixen ella i la seua família. María José Català ha estat relacionada amb diverses entitats socials de Torrent, com la Unió Musical de Torrent o una filà cristiana de la festa de Moros i Cristians local. Català és militant del Partit Popular (PP), partit amb el qual es presentà per primera vegada a les eleccions locals el 2003, sense obtindre representació, a la llista encapçalada per Vicente Soria, que quatre anys més tard l’elegiria per succeir-lo. Català guanyà amb majoria absoluta les eleccions locals de 2007, en què desplaçà del govern de Torrent el PSPV per primera vegada des de la transició democràtica, i repetí la majoria absoluta a les eleccions de 2011. També ha sigut diputada al Congrés dels Diputats per la circumscripció de València a les eleccions generals de 2008 –tot i que deixà l’escó l’octubre del mateix any per a centrar-se en la seua tasca com a alcaldessa– i diputada a les Corts Valencianes des de les eleccions de 2011.

Abandonà l’alcaldia de Torrent el desembre de 2011, quan el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, la nomenà Consellera d’Educació, Formació i Ocupació. Amb la remodelació del Consell de desembre de 2012, Català es féu càrrec de la recuperada conselleria d’Educació, Cultura i Esport després que Fabra dissolguera les conselleries d’Educació, Formació i Ocupació i la de Turisme, Cultura i Esports dirigida per Lola Johnson que abandonà el Consell amb esta remodelació. Actualment és portaveu adjunta del PP a les Corts.

Publicitat