06:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Maria Josep Amigó: «Conèixer l’impacte econòmic de les Falles ens permetrà optimitzar les possibilitats que brinda la festa»

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha assegurat que «resulta necessari conèixer en profunditat els aspectes clau de les Falles per a que les administracions públiques puguem orientar els nostres esforços i inversions i, al seu torn, els diferents sectors econòmics puguen dinamitzar les seues actuacions en favor d’un millor aprofitament de les oportunitats que proporciona aquesta manifestació festiva dels valencians i les valencianes». Unes dades que recollirà l’estudi tècnic en el qual estan treballant de forma conjunta la corporació provincial, la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i l’Ajuntament de València mitjançant un ampli projecte marc que pretén estimar l’impacte real de la festa en els àmbits econòmic, social, turístic i mediambiental a la ciutat de València i els municipis de les comarques de València.

El projecte compta amb la participació d’un equip tècnic de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, a través de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), i de l’Oficina PATECO-Comerç i Territori, pertanyent al Consell de Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de la Comunitat Valenciana. Posteriorment, el Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) emetrà una diagnosi envers les emissions de l’acte de la ‘cremà’ dels monuments i la seua afecció a la qualitat de l’atmosfera, així com l’elaboració d’una guia sostenible orientada als casals fallers que promourà el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV).

Maria Josep Amigó ha explicat que «aquest ambiciós projecte» s’insereix «dintre de la importància que representen les Falles, les quals transcendeixen de l’àmbit purament festiu, per abastar importants repercussions en l’esfera cultural, social i econòmica. Es pot parlar fins i tot d’una indústria fallera pròpia, ja que d’aquesta activitat depenen nombrosos sectors productius», ha subratllat. La vicepresidenta ha insistit en què «aquesta magnitud fa necessari disposar d’un diagnòstic general, a partir del qual determinar mesures, actuacions i processos de millora que beneficien la festa en el seu conjunt, tenint en compte a tots els col·lectius que hi participen», ha remarcat.

Per la seua part, el regidor de Cultura Festiva a l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha ressaltat que les Falles de València «són l’expressió viva i popular d’un poble», a més de constituir «la més important celebració de caràcter festiu que es realitza a la ciutat». En aquest sentit, Fuset ha assegurat que la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat «constitueix una oportunitat immillorable per a obtenir el màxim potencial de la festa». Per això, ha advocat per impulsar «un conjunt d’estudis que dimensionen i avaluen el seu impacte, confiant la seua realització a entitats i organitzacions de reconegut prestigi en l’àmbit tècnic i acadèmic, que ens permetrà conèixer les dades més representatives i ens ajudarà a millorar tots els aspectes dintre de la setmana fallera, com també durant la resta del cicle faller». Un projecte que s’emmarca dintre del pla estratègic de les Falles impulsat pel mateix Pere Fuset.

Últimas noticias

Contenido relacionado