martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Maria Josep Amigó: «Davant l’infrafinançament de l’Estat recolzem la comarca del Camp de Morvedre amb 1,5 milions d’euros»

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha incidit en que «davant l’infrafinançament crònic per part de l’Estat, les administracions valencianes hem apostat per unir esforços i dotar de recursos als nostres Ajuntaments». En aquesta mateixa línia, ha destacat que mitjançant l’activació d’aquest mecanisme «des de les administracions treballem per fomentar la inversió i reduir la despesa corrent dels consistoris, dos objectius que ens permeten avançar cap a l’autonomia municipal en compliment dels principis recollits al Pacte del Botànic», ha indicat.

Precisament, una de les principals reivindicacions dels Ajuntaments radica en comptar amb ajuda no solament per a inversions sinó també per a despesa corrent, «ja que en moltes ocasions la qualitat dels serveis depenen d’aquest tipus de despesa, i sense un finançament adient resulta complicat poder oferir aquestes prestacions bàsiques a la ciutadania», ha explicat Maria Josep Amigó. En aquest sentit, els ajuntaments podran determinar a què destinen els recursos del Fons de Cooperació, donat que les aportacions del qual són incondicionades, per a inversió, per a despesa corrent o per a ambdues.

La distribució dels fons s’ha efectuat atenent al criteri poblacional, ponderat de manera que prevalen els municipis de menor població. Així, segons aquest repartiment, a les 16 localitats de la comarca del Camp de Morvedre els corresponen un total d’1.746.588,98 euros, amb quantitats que oscil·len entre els 14.553 euros de Segart, que amb un cens inferior als 200 habitants constitueix la localitat més menuda de la comarca, i els 754.083 euros de Sagunt, que compta amb 65.000 habitants.

Entre els consistoris que majors quantitats percebran figuren a més de Sagunt, Canet d’en Berenguer, amb 6.300 habitants i 183.850,85 euros, i Faura i Gilet, que propers als 3.500 habitants els corresponen 118.630 i 114.529 euros, respectivament.

El Fons de Cooperació Local compta amb una dotació total de 40,1 milions d’euros per als municipis de la província de València, gràcies a l’aportació a parts iguals realitzada per la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. D’aquesta manera, la institució provincial continua amb l’aposta iniciada al juliol de 2015 de reforçar l’autonomia local i impulsar les polítiques municipalistes, i que ha suposat entre els anys 2015 i 2016 una injecció de més de 150 milions d’euros que els municipis valencians han pogut destinar a inversions.

Últimas noticias

Contenido relacionado